Genunchiul lui Nole. Călcâiul lui Ahile al sportului alb

Genunchiul lui Djokovic dezvăluie de fapt zona...

Mai multe restaurante din Aeroportul Otopeni, închise temporar de ANPC

Restaurante închise ANPC a închis temporar mai multe...

Ciolacu: „Va fi o reformă fiscală”

Anunțul premierului Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni,...

În Parcul Justiției, din centrul Timișoarei, este în sfârșit lumină

Din OrasÎn Parcul Justiției, din centrul Timișoarei, este în sfârșit lumină

În Parcul Justiției, situat în centrul Timișoarei, a fost rezolvată problema iluminării. Primăria a înlocuit panourile fotovoltaice cu becuri alimentate de la rețeaua electrică.

Primarul Dominic Fritz a anunțat că timișorenii nu mai trebuie să se plimbe în întuneric în Parcul Justiției, care este situat în centrul orașului. Această îmbunătățire a survenit odată cu înlocuirea panourilor fotovoltaice cu becuri alimentate de la rețeaua electrică, acțiune realizată în această săptămână.

„În Justiției s-a făcut lumină. Am rezolvat încă una din sutele de probleme care așteaptă soluționare de dinainte să vin în primărie. Am schimbat soluția panourilor fotovoltaice pentru că nu era eficientă. Bateriile fie dispăreau, fie nu aveau capacitate suficientă pentru a funcționa toată noaptea. Așa că, 6 ani a fost mai mult întuneric decât lumină”, a declarat primarul Timișoarei.

Proiectul de înlocuire a panourilor fotovoltaice cu becuri alimentate de la rețeaua electrică a fost efectuat de către echipe mixte de la societățile STPT și Horticultura. Primarul Dominic Fritz a menționat că, cel mai probabil, panourile fotovoltaice demontate din Parcul Justiției vor fi reutilizate în cimitirul din Calea Șagului.

„Deja avem o idee pentru unde am vrea să le reutilizăm. Recent am predat către Horticultura Cimitirul Șagului, unde e dificil să pui iluminat cu cablu și am putea să îl iluminăm câteva ore seara. Cum e zonă cu paznic, ar scădea si riscul să dispară bateriile”, a spus primarul.

Citeste si alte articole: