Calendar Evaluare Națională: clasele a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023-2024

Calendarul pentru evaluările naționale la finalul claselor...

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin lege

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin...

Proprietățile imobiliare se vând cel mai rapid în București, Sibiu și Brașov

ImobiliareProprietățile imobiliare se vând cel mai rapid în București, Sibiu și Brașov

În topul orașelor în care apartamentele, casele și terenurile s-au vândut cel mai rapid comparativ cu media, locul întâi este ocupat de București, unde anunțurile au stat pe site cu 32% mai puțin timp decât media.

Pe locul al doilea se află Sibiu (-13%), în timp ce Brașov (-11%), Iași (-10%) și Constanța (-8%) ocupă următoarele locuri în clasamentul realizat de platforma de anunțuri imobiliare Storia.ro

Totodată, orașele în care proprietățile s-au tranzacționat mai lent decât media sunt: Cluj-Napoca (+5%), Craiova (+6%), Timișoara (+13%), Oradea (+23%) și Arad (27% mai lent decât media pieței).

Cele mai multe tranzacții imobiliare s-au realizat în București (50% din totalul tranzacțiilor), urmat de Cluj-Napoca (15%) și Iași (9%). La polul opus au fost Craiova (3%), Oradea (2%) și Arad (1%).

Care sunt orașele unde proprietățile se închiriază cel mai rapid?

La capitolul proprietăților de închiriat, cele mai rapide tranzacții s-au finalizat în Constanța, unde anunțurile imobiliare au necesitat un timp de afișare cu 25% mai mic până la momentul închirierii proprietăților.

Pe locul al doilea se regăsește Craiova (-20%), apoi Arad (-16%), urmat de Oradea (-13%), Sibiu (-10%) și București (-9%). La polul opus sunt Timișoara (+14%), Cluj-Napoca (+14%), Brașov (+29%) și Iași (+36%).

Cele mai multe tranzacții de ănchiriere de proprietăți sunt realizate în București, cu 54% din totalul tranzacțiilor, Cluj-Napoca – 14% și Iași (8%). Cele mai puține tranzacții de închiriere sunt în Oradea, Craiova și Arad (2%).

Analiza a luat în calcul numărul de anunțuri închise din fiecare oraș, raportat la totalul tranzacțiilor din cele 10 orașe analizate, pe perioada unui an (septembrie 2022 – august 2023).

CITEȘTE ȘI | Storia.ro: Ce fel de locuințe se construiesc și se vând în România

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESS| ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

Vezi sursa originala: Moneybuzz.ro

Citeste si alte articole: