Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Florin Barbu: Voi comasa aproape 10 instituţii din cadrul Ministerului Agriculturii, vor fi desfinţate aproape 46 de instituţii şi 76 de ordonatori terţiari de credite şi vor cădea aproape 300 de funcţii de conducere

EconomieFlorin Barbu: Voi comasa aproape 10 instituţii din cadrul Ministerului Agriculturii, vor fi desfinţate aproape 46 de instituţii şi 76 de ordonatori terţiari de credite şi vor cădea aproape...

Întrebat vineri, la Timişoara, cum se va face reorganizarea la Ministerul Agriculturii, Florin Barbu a explicat că vor fi desfiinţate 46 de instituţii şi 300 de funcţii de conducere.

 

”Va arăta foarte bine. Îmi doresc foarte mult ca fermierii români, când depun peoiecte pe parte de agricultură sau avizele care trebuie luate de la Ministerul Agriculturii, să fie un singur aviz. Voi comasa aproape 10 instituţii din cadrul Ministerului Agriculturii, vor fi desfinţate aproape 46 de instituţii şi 76 de ordonatori terţiali de credite şi vor cădea aproape 300 de funcţii de conducere. Economia care se va realiza va fi de aproape 50 milioane de lei pe an”, a declarat Florin Barbu.

 

Ministrul Agriculturii a dat asigurări că nimeni nu îşi va pierde locul de muncă şi că va avea loc o creştere salarială.

 

”Mai mult, între 2500-2700 de angajaţi care vor fi reorganizaţi, sigur, nimeni nu îşi va pierde locul de muncă, vor avea o creştere salarială în cadrul Ministerului Agriculturii, pentru că atunci când faci o comasare şi aduci în aceeaşi instituţie mai multe instituţii  şi nivelul de salarizare e mai mic, eşti obligat prin lege să îl duci la cel mai mare în plată. Practic se va realiza o reformare a statului şi asta înseamnă că Ministerul Agriculturii trebuie să ajute pe cei care se reorganizează şi să îi ducă la nivelul cel mai mare în plată”, a precizat Barbu.

 

Florin Barbu a mai spus că doar trei instituţii subordonate Ministerului Agriculturii vor rămâne la nivelul fiecărui judeţ.

 

”În cadrul fiecărui judeţ, Ministerul Agriculturii va avea reprezentare prin Direcţia Agricolă, va fi instituţia care va absorbi 10 instituţii subordonate ale Ministerului Agriculturii, APIA, AFIR şi cam atât”, a adăugat Florin Barbu.

Citeste si alte articole: