Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Liceul Teoretic ”Jean Louis Calderon” din Timișoara a primit aviz favorabil pentru obținerea ”LabelFrancEducation”

Din OrasLiceul Teoretic ”Jean Louis Calderon” din Timișoara a primit aviz favorabil pentru obținerea ”LabelFrancEducation”

Liceul Teoretic „Jean Louis Calderon” din Timișoara a primit notificarea din partea Institutului Francez din București cu privire la obținerea avizului favorabil pentru certificatul „LabelFrancÉducation”. „LabelFrancÉducation” este o recunoaștere internațională acordată instituțiilor de învățământ străine care oferă în afara Franței, în cadrul propriului lor sistem de învățământ național, un învățământ bilingv francofon de excelență. Certificatul este acordat de către Ministerul francez al Europei și Afacerilor Externe.

”Statul francez acreditează prin acest certificat școlile de excelență care studiază în limba franceză, pe sistem bilingv. Primele clase cu profil bilingv în cadrul școlii au fost înființate în anul 1990. Anul trecut am depus dosarul pentru obținerea certificării și am primit un răspuns favorabil. Certificatul îl vom primi, probabil, în luna octombrie, iar anul viitor trebuie să punem o placă specială pe fațada școlii, prin care statul francez ne recunoaște această excelență în studiul limbii franceze. Acreditarea are loc din trei în trei ani”, a explicat directorul Liceului Teoretic ”J.L.Calderon”, Ion Ionici.

În prezent, „LabelFrancÉducation” are 285 de filiere bilingve francofone în 53 de țări, în care studiază un total de 110.000 de elevi. Acest program furnizează profesorilor și elevilor acces gratuit la resurse digitale de date și informații francofone, oferă stagii de formare pentru cadrele didactice și include prezența unui stagiar nativ vorbitor de limba franceză, care desfășoară activități cu elevii.

Citeste si alte articole: