Șoferilor testaţi pozitiv cu aparatul Drager5000 nu li se face dosar penal

Fără dosar penal După discuțiile de zilele trecute,...

Piețe de investiții. Oportunități de explorat în 2024

Piețe de investiții Specialiștii au o serie de...

Extremismul de dreapta, în creștere în Germania. Siturile comemorative ale Holocaustului, vandalizate

ExterneExtremismul de dreapta, în creștere în Germania. Siturile comemorative ale Holocaustului, vandalizate

Extremismul de dreapta este în creștere, în Germania. Iar siturile comemorative ale Holocaustului sunt vandalizate adesea.

Un grup de reflecție din Germania a raportat o creștere a extremismului dreapta în întreaga țară, unul din 12 germani aderând acum la o formă de ideologie de extremă dreapta.

Fundația Friedrich Ebert, un institut de cercetare de centru-stânga, afirmă că aceasta este o creștere serioasă în raport cu cifrele mult mai mici înregistrate în studiul bianual, care se desfășoară de două decenii.

Acceptarea atitudinilor de extremă dreapta se observă la toate grupele de vârstă, în funcție de fenomenele la care vă uitați. Ceea ce ne îngrijorează este o inversare a tendinței”, spune Franziska Schröter, cercetător al fundației.

Revine național-socialismul în Germania?

Crește extremismul de dreapta este resimțită în diferite regiuni ale Germaniei și în diferite domenii ale vieții naționale. Candidații politici de extremă dreapta, în special cei care candidează pentru Alternativ für Deutschland, au rezultate bune în sondaje și există îngrijorări serioase cu privire la membrii radicalizați ai forțelor armate și ai poliției.

În urma pandemiei COVID-19, un număr mare de germani au devenit din nou interesați de teorii ale conspirației radicale, rasiste și uneori violente, unele dintre acestea convergând spre ideea că țara și chiar lumea sunt preluate de o influență secretă a evreilor.

Candidații politici de extremă dreapta, în special cei care candidează pentru Alternativ für Deutschland, au rezultate bune în sondaje și există îngrijorări serioase cu privire la membrii radicalizați ai forțelor armate și ai poliției.

Siturile memoriale ale Holocaustului, atacate în Germania

Creșterea extremismului de dreapta este, de asemenea, un semnal de alarmă pentru cei însărcinați cu protejarea siturilor memoriale ale Holocaustului.

Fundația memoriilor și centrelor de învățare din Hamburg care comemorează victimele crimelor naziste, responsabilă de Memorialul lagărului de concentrare Neuengamme și de alte câteva situri de comemorare, a observat o creștere în 2022 și 2023 – în special vandalismul cu autocolante și graffiti cu tematică nazistă.

În mai 2023, un vizitator danez cu un tatuaj înfățișând o Cruce de Fier și rune SS a fost îndepărtat de polițiști de pe situl Neuengamme. În alte incidente recente, cunoscuți extremiști de dreapta au încercat să filmeze acolo.

Directorul fundației, Oliver von Wrochem, care este, de asemenea, purtătorul de cuvânt al grupului de lucru pentru memoriale ale lagărelor de concentrare din Germania, a declarat că aceste și alte evenimente sunt semne ale unei tendințe îngrijorătoare în societatea germană, potrivit Euronews.

Citeste si alte articole: