Șoferilor testaţi pozitiv cu aparatul Drager5000 nu li se face dosar penal

Fără dosar penal După discuțiile de zilele trecute,...

Piețe de investiții. Oportunități de explorat în 2024

Piețe de investiții Specialiștii au o serie de...

Serghei Lavrov: Rusia e pregătită pentru negocieri de pace, dar nu încetăm lupta

ExterneSerghei Lavrov: Rusia e pregătită pentru negocieri de pace, dar nu încetăm lupta

Ministrul de Externe din Rusia, Serghei Lavrov, a anunțat că Guvernul de la Moscova este pregătit pentru negocieri de pace cu Ucraina, dar fără încetarea luptei.

Rusia este pregătită pentru negocieri de pace Ucraina, dar fără încetarea luptei

Rusia este pregătită pentru negocieri de pace cu Ucraina, dar fără încetarea luptei pentru că a fost deja înșelată o dată. Anunțul a fost făcut, în weekend, de către ministrul de Externe din Rusia, Serghei Lavrov. El anunțase anterior că, cu cât Ucraina amână mai mult reluarea negocierilor de pace, cu atât va fi mai greu să negocieze mai târziu.

Conform lui, primul pas pentru astfel de contacte ar trebui să fie abolirea decretului președintele Ucrainei care interzice dialogul cu președintele Rusiei.

„Analizăm și acționăm în contextul în care s-a ajuns (…) În martie și aprilie 2022 au început negocierile, dar două zile mai târziu a fost Bucha (masacrul din orașul ucrainean Bucha) pentru că probabil cineva din Londra sau Washington nu vrea ca acest război să se încheie.

De aceea, acum, când auzim de negocieri, [președintele rus Vladimir] Putin a spus foarte clar: <>

Nu doar că eram pregătiți, ci am fost de acord să negociem, am ajuns la un acord în aprilie 2022. Și după aceea, după cum am înțeles, [președintele ucrainean Vladimir] Zelensky i s-a spus: pentru că au fost de acord atât de repede, hai să-i epuizăm”, a declarat oficialul rus în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc după Adunarea Generală a ONU, relatează agenția de presă TASS.

Rusia

Contraofensiva armatei Ucrainei nu va fi încetinită de venirea iernii

Ucraina a informat deja că cea mai mare reușită a contraofensivei sale urmează să vină în curând. Se pare că iarna nu îi va strica planurile.

Generalul Oleksandr Tarnavsky a explicat că iarna nu va pune frână contraofensivei declanșate de armata ucraineană. El este responsabil de conducerea contraofensivei de-a lungul liniei frontale de sud.

„Vremea poate fi un obstacol serios în timpul avansului, dar având în vedere modul în care avansăm, mai ales fără vehicule, nu cred că (vremea – n.r.) va influența puternic contraofensiva”, a afirmat oficialul ucrainean pentru CNN.

Ploile puternice așteptate în perioada următoare vor face ca vehiculele grele, cum ar fi tancurile, să se miște mult mai greu pe front. Totuși, Oleksandr Tarnavsky a subliniat că militarii ucraineni se vor deplasa în grupuri mici, mai ales pe jos. Cât despre marea reușită la care a făcut referire generalul ucrainean, el spune că aceasta urmează să vină. El a indicat când ar trebui să se întâmple asta.

„Cred că se va întâmpla după Tokmak. (…) În momentul de față se bazează pe profunzimea liniei lor defensive de acolo”, a precizat el.

Citeste si alte articole: