Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Marele Zid Chinezesc din Timișoara de pe Calea Martirilor, închis temporar de inspectorii ANPC

Din OrasMarele Zid Chinezesc din Timișoara de pe Calea Martirilor, închis temporar de inspectorii ANPC

Mucegai, insecte vii și condiții insalubre la restaurantul Marele Zid Chinezesc din Timișoara, care a fost temporar închis de către inspectorii OPC | FOTO-VIDEO
27 septembrie 2023
AdministrațieMucegai, insecte vii și mizerie la Marele Zid Chinezesc, restaurantul a fost…
Protecția Consumatorilor a continuat seria controalelor în Timișoara la unitățile de alimentație publică.

În ciuda recentelor scandaluri la nivel național, se pare că pentru mulți proprietari de localuri, indiferența față de consumatori, dorința de profit și nerespectarea legilor rămân norme de bază.

Astfel, inspectorii ANPC au efectuat o inspecție la SC Bun-Vast SRL, care administrează restaurantul Marele Zid Chinezesc din Timișoara de pe Calea Martirilor.

Potrivit ANPC, controlul a avut loc ca urmare a investigării unei reclamații.

“La extinderea controlului s-au constatat următoarele: în blocul alimentar au fost identificate materii prime lipsite în totalitate de elemente de identificare/ caracterizare necesare stabilirii conformității acestora, stare termică modificată. Întreg spațiul era neigienizat corespunzător, fiind prezent mucegaiul, mizeria și urme întărite de grăsime, precum și insecte vii. Au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, respectiv o amendă în cuantum de 7000 lei și 1 avertisment. Au fost dispuse următoarele măsuri complementare: oprirea temporară de prestări servicii pană la remediere, oprirea definitivă de la comercializare și retragerea de la consumul uman al produselor“, precizează ANPC într-un comunicat de presă.

Menționăm că săptămâna trecută au fost descoperite probleme grave și la restaurantele Taverna Racilor, Merlot și Yugoslavia, precum și la mai multe birturi din Complexul Studențesc.

Citeste si alte articole: