Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Igiena la copii-sfaturi privind îngrijirea părului celor mici

MedicalIgiena la copii-sfaturi privind îngrijirea părului celor mici

Igiena părului la copii este o parte importantă a rutinei lor zilnice de îngrijire personală. Este important să mențineți părul copiilor sănătos și curat.

Iată câteva sfaturi privind îngrijirea părului copiilor:

  1. Spălarea regulată: Părul copiilor trebuie spălat în mod regulat, în funcție de nevoile lor. Frecvența spălării poate varia în funcție de vârstă, tipul de păr și nivelul de activitate fizică al copilului.
  2. Alege un șampon și un balsam potrivit: Folosește un șampon și un balsam speciale pentru copii, care sunt mai blânde pentru scalpul lor sensibil. Evită produsele cu chimicale dure sau parfumuri puternice.
  3. Spălatul delicat: Masează scalpul copilului cu blândețe și spală părul cu apă călduță. Asigură-te că-l clătești bine, pentru a elimina complet șamponul.
  4. Pieptănarea: După spălare, piaptănă părul cu un pieptene cu dinți largi pentru a preveni formarea de noduri sau încurcături. Fii blândă și răbdătoare, mai ales dacă acesta are păr lung.
  5. Tăierea regulată: Tăierea regulată a vârfurilor poate ajuta la menținerea unui aspect sănătos al părului și poate reduce riscul de încurcări.
  6. Părul uscat în mod natural: Dacă este posibil, lasă părul să se usuce în mod natural, fără uscător de păr sau alte surse de căldură, pentru a preveni deteriorarea părului.
  7. Evită coafurile strânse: Evită coafurile strânse care pot trage de păr și scalp și pot cauza disconfort sau ruperea părului.
  8. Protejează părul de soare: Dacă expui copilul la soare, determină-l să utilizeze o șapcă sau o pălăriuță pentru a proteja părul lor de razele solare directe.
  9. Verifică să nu aibă paraziți: Verifică periodic părul copilului pentru a detecta eventualele infestări cu păduchi sau alte paraziți. Aceasta este o parte importantă a igienei capului.
  10. Învață-l să-și îngrijească părul: Pe măsură ce copiii cresc, încurajează-i să-și asume responsabilitatea pentru îngrijirea părului lor și să învețe cum să se spele și să se pieptene singuri.

Respectarea acestor sfaturi de igienă a părului va ajuta la menținerea părului sănătos și curat al copiilor și la evitarea problemelor precum mătreața sau iritațiile scalpului.

Citeste si alte articole: