România: consumul de droguri a coborât la vârsta de 9 – 10 ani

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...

Actele necesare pentru înscrierea la liceu 2024

În perioada 25 – 30 iulie 2024,...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români...

Cele mai multe tranzacții cu terenuri din București includ foste platforme industriale

ImobiliareCele mai multe tranzacții cu terenuri din București includ foste platforme industriale

În perioada iulie 2022 – iunie 2023, au fost tranzacționate în București și în zona limitrofă, terenuri cu o suprafață de aproximativ 60 de hectare, în special pentru proiecte imobiliare cu funcționalități mixte sau locuințe.

Interesant este că în ultimele 12 luni nu a fost realizată nicio achiziție de terenuri cu destinația strict de birouri, în principal datorită suspendării planurilor urbanistice zonale (PUZ) de sector.

Cele mai mari proprietăți tranzacționate includ fosta platformă Titan Mar de pe Șoseaua Progresul (45.000 mă), fosta fabrică de ulei Muntenia de lângă parcul Carol (57.000 mp), terenul platformei Atlas Pipera (28.500 mp), și terenul platformei Helitube Colentina (89.000 mp).

Rețelele de retail, în principal germanii de la Kaufland sau Lidl, au continuat să cumpere terenuri pentru extindere, acestea achiziționând tot foste platforme industriale din zone intens populate.

Cumpărătorii cu capital românesc și cei cu capital străin (belgian, german, suedez, maghiar și turcesc) și-au împărțit piața din punct de vedere al suprafeței de terenuri tranzacționate.

Dintre investitorii cu capital străin, cei belgieni au fost cei mai activi, în principal prin intermediul achizițiilor efectuate de Speedwell care a cumpărat 18 hectare de teren în perioada analizată de Cushman & Wakefield Echinox.

CITEȘTE ȘI: Skanska achiziționează un nou teren în Bucureștii Noi

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESS| ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

Vezi sursa originala: Moneybuzz.ro

Citeste si alte articole: