Șoferilor testaţi pozitiv cu aparatul Drager5000 nu li se face dosar penal

Fără dosar penal După discuțiile de zilele trecute,...

Piețe de investiții. Oportunități de explorat în 2024

Piețe de investiții Specialiștii au o serie de...

Boloş, despre încercarea de introducere a amendamentului privind Pilonul II de pensii: Este soră cu nebunia şi acele active nete care sunt ale oamenilor acolo rămân, în fondurile de pensii private

EconomieBoloş, despre încercarea de introducere a amendamentului privind Pilonul II de pensii: Este soră cu nebunia şi acele active nete care sunt ale oamenilor acolo rămân, în fondurile de...

Marcel Boloş a explicat că a aflat marţi despre introducerea amendamentului care vizează Pilonul II de pensii, amendament care a stârnit scandal.

 

”Gândindu-mă la atribuţiile şi responsabilităţile pe care le are un secretar de stat, nu ştiu cum a ajuns să facă amendament. Nu cred, fiind un text care a ajuns în forma, se pare, cerută pentru amendamente, nu cred într-o asemenea acţiune, este soră cu nebunia şi acele active nete care sunt ale oamenilor acolo rămân, în fondurile de pensii private, sunt 103 miliarde lei care sunt în aceste fonduri de pensii private şi discutăm despre un număr de 8,3 milioane de oameni. (…) Trebuie să mărturisesc, acest amendament nu a urmat calea oficială, deci practic el nu a ajuns să fie discutat în comisii, eu nu ştiu să fi ajuns în comisiile parlamentare şi, recunosc, nu cunosc aceste proceduri parlamentare”, a afirmat Marcel Boloş, marţi seară, la Antena 3.

 

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a catalogat-o pe secretara de stat care ar fi introdus amendamentul drept ”un profesionist foarte bun pe care îl are ministerul” şi a spus că o cunoaşte ca fiind ”un profesionist de bună credinţă şi cu valori morale foarte corecte”. 

 

”Nu cunosc detaliile întregii poveşti şi nici nu vreau să le cunosc, pentru că o astfel de măsură nu cred că poate fi pusă în discuţie şi poate fi pusă în aplicare. Aici discutăm de active nete de peste 100 de miliarde de lei, nu s-a pus niciodată în discuţie”, a adăugat Boloş. 

 

Întrebat dacă a discutat cu secretara de stat despre introducerea amendamentului, ministrul a răspuns: ”E jenant să întreb aceste lucruri care ţin de acţiunile individuale”. 

 

”Nu pot eu să o demit, e atributul domnului prim-ministru. Dacă era un lucru care îl discutam şi care – vă mărturisesc că subiectul a fost discutat cu aproximativ o lună în urmă în coaliţia de guvernare şi a ajuns tot în abordarea, să zic aşa, de respingere a acestei idei, şi am crezut că lucrurile s-au potolit şi că urmăm calea cea bună. Măsurile discutate au fost diverse, dar asta nu înseamnă că orice bazaconie discutată, sau inflaţie de idei, cum le-am spus adesea, la masa de lucru a coaliţiei, a fost şi dusă la bun sfârşit”, a mai afirmat ministrul.

 

Boloş a mai spus că ”nu trebuie să dăm apă la moară” discuţiei pe acest subiect ”pentru binele României”, el făcând, în acest context, referire la relaţia cu instituţiile financiare internaţionale. 

 

”Această chestiune care ţine de o acţiune a doamnei secretar de stat pe propria ei răspundere şi care nu este poziţia oficială a Ministerului de Finanţe, nu pot decât să spun că ar trebui să nu-i dăm atenţia necesară din argumentul că trebuie să ne gândim prima dată la interesele financiare ale României. Instituţiile financiare internaţionale se uită la discuţiile pe care le avem şi nu cred… dacă era un amendament care căpăta o formă legală şi intra în procedură parlamentară… Aţi auzit din gura ministrului de Finanţe că vorbeşte despre aşa ceva?”, a completat Marcel Boloş.

 

De asemenea, întrebat fiind cine a avansat, în discuţiile din coaliţie, ideea introducerii unei prevederi care să dea posibilitatea naţionalizării Pilonului II de pensii, Boloş a refuzat să dea nume, spunând doar: ”Să zicem că nu face parte din structurile politice, dar prefer ca acest subiect să nu îl aprofundez tocmai din respect pentru ţară şi interesele ţării”.

 

Citeste si alte articole: