Șoferilor testaţi pozitiv cu aparatul Drager5000 nu li se face dosar penal

Fără dosar penal După discuțiile de zilele trecute,...

Piețe de investiții. Oportunități de explorat în 2024

Piețe de investiții Specialiștii au o serie de...

Anumiți șoferi nu vor mai avea voie să conducă noaptea. Legea s-ar putea schimba

EconomieAnumiți șoferi nu vor mai avea voie să conducă noaptea. Legea s-ar putea schimba

În viitorul apropiat, regulile privind obținerea permisului de conducere în Uniunea Europeană ar putea avea modificări semnificative. În aceste viitoare schimbări, se află și o propunere care face posibilă interdicția unor anumiți șoferi de a conduce noaptea. Această măsură ar urma să fie implementată în toate statele membre ale UE, dacă proiectul va fi adoptat.

Scopul principal al acestui nou regulament este reducerea numărului de accidente rutiere fatale. Proiectul de lege a fost deja depus și conține diverse reglementări referitoare la obținerea permisului de conducere. Printre acestea, se menționează interdicția de a conduce pe timp de noapte.

Descoperă și: 25.000 de şoferi au depăşit viteza legală într-o săptămână

Cine nu va mai putea conduce noaptea

Aceste modificări sunt destinate, în special, șoferilor începători și șoferilor mai în vârstă.

Important de menționat că niciuna dintre propunerile actuale nu a fost încă adoptată. Atât Parlamentul European, cât și statele membre trebuie să discute și să analizeze în detaliu aceste proiecte înainte de a lua o decizie finală. În prezent, proiectul prevede o limită de viteză de 90 de kilometri pe oră pentru șoferii începători.

Din păcate, statisticile indică o creștere alarmantă a accidentelor mortale petrecute pe timp de noapte, în special pe drumul dinspre discoteci spre casă. Acesta este motivul pentru care noua lege a UE ar putea să includă și interdicții de conducere pe timp de noapte pentru șoferii începători.

Cu toate acestea, încă nu se știe care dintre propunerile menționate vor fi adoptate în final, conform informațiilor furnizate de Karlsruhe Insider, citat de ziarul românesc.ro.

Sursa: cancan.ro

Citeste si alte articole: