Șoferilor testaţi pozitiv cu aparatul Drager5000 nu li se face dosar penal

Fără dosar penal După discuțiile de zilele trecute,...

Piețe de investiții. Oportunități de explorat în 2024

Piețe de investiții Specialiștii au o serie de...

Război în Ucraina, ziua 578. Serghei Lavrov: Planul de pace al Kievului este nerealist

ExterneRăzboi în Ucraina, ziua 578. Serghei Lavrov: Planul de pace al Kievului este nerealist

Serghei Lavrov, care ocupă funcția de șef al diplomației în administrația lui Putin, a respins categoric planul de pace al Ucrainei și propunerile recente prezentate la ONU referitoare la reluarea exportului de cereale prin zona Mării Negre, etichetându-le drept „nerealiste”.

Război în Ucraina, ziua 578. Lavrov a făcut această declarație în timpul unei conferințe de presă care a avut loc după adunarea anuală a liderilor mondiali de la New York.

În cadrul evenimentului, Ucraina și susținătorii săi occidentali au făcut eforturi pentru a obține sprijinul necesar pentru reluarea exportului de cereale prin zona Mării Negre. Precum și pentru a căuta soluții pentru stabilirea unei păci durabile.

Război în Ucraina, ziua 578. Rusia respinge planul de pace al Ucrainei

„Este complet nefezabil”, a spus Lavrov despre planul de pace în zece puncte promovat de Ucraina.

„Nu este posibil să fie implementat. Nu este realist şi toată lumea înţelege acest lucru, dar, în acelaşi timp, ei spun că este singura bază pentru negocieri”, a continuat el.

Conform afirmațiilor lui Lavrov, el consideră că conflictul va rămâne nesoluționat. Mai mult, se va perpetua pe câmpul de luptă în cazul în care Ucraina și susținătorii săi occidentali își mențin poziția actuală.

De asemenea, el a adăugat că Rusia a renunțat la inițiativa referitoare la exportul de cereale din cauza nerespectării promisiunilor făcute de către „statul agresor”.

Printre aceste promisiuni se numără eliminarea sancțiunilor împotriva unei bănci agricole rusești. Dar și reconectarea acesteia la sistemul global SWIFT, dar aceste condiții nu au fost îndeplinite.

Lavrov,

Propunerile pentru exportul de cereale, nerealiste

În legătură cu propunerile recente ale ONU privind reluarea coridorului de export pentru produsele agricole ucrainene, Lavrov a argumentat că acestea sunt „pur și simplu nu sunt realiste”.

În același timp, el a dezvăluit planuri pentru o viitoare vizită la Phenian, programată pentru luna viitoare. Acolo intenționează să continue negocierile cu omologul său. Totul, ca urmare a acordurilor recente încheiate între liderii Putin și Kim Jong Un.

Lavrov a criticat Occidentul pentru ceea ce el a numit „mentalitate neocolonialistă” în propunerile sale către așa-numitul „Sud Global”, în încercarea de a obține sprijin pentru Ucraina.

El a abordat în schimb conceptul de o „majoritate globală” pe care a considerat-o înșelată de Occident. Acesta din urmă a fost descris de reprezentantul Kremlinului ca un „imperiu al minciunilor”.

Zelenski s-a oprit în Polonia după întoarcerea din SUA

Sâmbătă după-amiază, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a efectuat o scurtă vizită în Polonia. Și asta pentru a-și exprima recunoștința și pentru a decora doi voluntari polonezi. Acest eveniment are loc într-un moment de tensiune crescută în relațiile dintre Kiev și Varșovia.

„În drumul meu spre Ucraina, am avut onoarea de a marca la Lublin eforturile cetăţenilor polonezi şi ale voluntarilor”, a scris Zelenski pe contul său de Twitter.

Săptămâna trecută, Polonia a extins embargoul său asupra cerealelor ucrainene, provocând o criză deschisă cu Kievul.

Această măsură a dus la depunerea unei plângeri de către Ucraina la Organizația Mondială a Comerțului (OMC) împotriva Poloniei, Slovaciei și Ungariei. Aceste țări au menținut și ele restricții asupra cerealelor ucrainene, în ciuda ridicării acestora de către Bruxelles.

Citeste si alte articole: