Șoferilor testaţi pozitiv cu aparatul Drager5000 nu li se face dosar penal

Fără dosar penal După discuțiile de zilele trecute,...

Piețe de investiții. Oportunități de explorat în 2024

Piețe de investiții Specialiștii au o serie de...

Se va face lumină în Parcul Justiției din centrul Timișoarei, în cel mult o lună

Din OrasSe va face lumină în Parcul Justiției din centrul Timișoarei, în cel mult o lună

Primăria Timișoara a decis să ilumineze corespunzător Parcul Justiției din centrul orașului. Acest lucru se va întâmpla în cel mult o lună. Această decizie implică înlocuirea panourilor fotovoltaice de pe cei 23 de stâlpi din parc cu lămpi alimentate de la rețeaua electrică.

Lucrările pentru acest proiect vor începe în săptămâna următoare și vor fi efectuate de echipe combinate de la societățile STPT și Horticultura. În prima fază, aceste echipe vor efectua săpături subterane pentru a verifica și repara rețeaua electrică care alimentează stâlpii, deoarece aceasta este foarte veche și necesita întreținere. După această etapă, suprafețele cu gazon afectate de intervenții vor fi restaurate de către Horticultura.

„Susținem ferm utilizarea energiei regenerabile, dar proiectul de modernizare a Parcului Justiției realizat în urmă cu aproximativ șapte ani nu a fost deloc eficient, din păcate. Felinarele nu funcționau toată noaptea, bateriile care acumulau energia solară în timpul zilei nu susțineau sistemul tot timpul și chiar am avut situații în care au dispărut. Lucrările de modernizare pe care le facem acum asigură un iluminat public constant și contribuie la creșterea siguranței în parc”, a afirmat viceprimarul Ruben Lațcău.

Conform informațiilor furnizate de Primăria Timișoara, panourile fotovoltaice care vor fi demontate de pe stâlpii din Parcul Justiției vor fi depozitate la STPT. Destinația acestor panouri va fi stabilită ulterior.

Citeste si alte articole: