Șoferilor testaţi pozitiv cu aparatul Drager5000 nu li se face dosar penal

Fără dosar penal După discuțiile de zilele trecute,...

Piețe de investiții. Oportunități de explorat în 2024

Piețe de investiții Specialiștii au o serie de...

Lucrările de construcție a Centurii Timișoara Sud avansează bine

Din OrasLucrările de construcție a Centurii Timișoara Sud avansează bine

Stadiul lucrărilor de construcție a Centurii Timișoara Sud este avansat. Antreprenorul a finalizat conexiunea cu drumul județean care duce spre Moșnița Nouă. Acesta a depășit rapid 60%, după ce șantierul fusese abandonat inițial de constructorul anterior, care nu reușise să își înceapă activitatea.

Conform informațiilor oferite recent de către DRDP Timișoara, pe traseul centurii se desfășoară următoarele operațiuni: „amplasare grinzi la pasajul peste calea ferată de la Chișoda și așternere strat de balast în aceeași zonă, amenajarea rampelor de acces la pasajul peste drumul care leagă Chișoda de poligon; alte lucrări la suprastructuri – armături, montarea predalelor la un pod peste un canal ANIF, în zona Moșnița Veche, eșafodaje; asigurarea scurgerii apelor la podețe, decolmatări etc”.

În total, la acest pasaj sunt prevăzute 42 de grinzi, dintre care 12 au fost deja montate, urmând ca în continuare să fie instalate 6 grinzi cu o lungime de 31,5 metri și 30 de grinzi cu o lungime de 26,5 metri fiecare.

Noul termen pentru finalizarea celor aproximativ 26 de kilometri de șosea ocolitoare este vara anului viitor. Pentru aceste lucrări, constructorul va primi o remunerație în valoare de aproape 400 de milioane de lei.

În baza contractului inițial cu fostul antreprenor, CNAIR a efectuat plăți în valoare de 162 de milioane de lei.

Citeste si alte articole: