Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Război în Ucraina, ziua 576. Kievul ar fi lovit o bază secretă rusă în Melitopol

ExterneRăzboi în Ucraina, ziua 576. Kievul ar fi lovit o bază secretă rusă în Melitopol

Război în Ucraina, serviciul de Securitate al Ucrainei (SSU) și Forțele Armate ale Ucrainei au efectuat un atac asupra unei facilități secrete rusești, situată în orașul Melitopol, aflat sub ocupație, conform unui raport publicat joi de Ukrainska Pravda, bazat pe informații furnizate de o sursă din cadrul SSU.

Război în Ucraina, ziua 576. Această informație a fost transmisă forțelor militare ucrainene, care, în cooperare cu SSU, au lansat un atac asupra bazei rușilor folosind rachete.

Potrivit sursei, SSU a inițiat operațiunea după ce au descoperit că rușii au stabilit un cartier general la o uzină locală de motoare.

Conform aceleiași surse, ca urmare a acestui atac cu rachete, comandantul Armatei a 58-a a Federației Ruse, care se afla în prima linie de luptă în regiunea Zaporojie, și șeful local al Statului Major al Rusiei au fost răniți. Sursa precizează că au fost răniți câțiva zeci de ofițeri ruși, iar aproximativ 10 dintre ei au murit.

Război în Ucraina, ziua 576. Decizia Poloniei de a opri ajutorul Ucrainei, comentată de Pentagon
Departamentul american al Apărării a declarat că decizia Poloniei de a înceta furnizarea de arme către Ucraina este „o decizie suverană”

„Am spus întotdeauna că este o decizie suverană pentru orice țară să decidă ce nivel de sprijin vor furniza”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul-brigadier Patrick Ryder, într-o conferință de presă joi.

Ryder nu a dorit să spună dacă această decizie va determina alte țări să furnizeze mai mult ajutor Ucrainei. Dar, a evidențiat ajutorul pe care Polonia l-a furnizat deja.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit joi la Pentagon pentru discuții cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin.

În același timp, președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a spus senatorilor americani joi că dacă banii SUA pentru război se epuizează, va avea un efect în lanț. Astfel, va determina în cele din urmă țările europene să facă același lucru.

Zelenski a avertizat că Rusia ar câștiga dacă SUA s-ar retrage.

„Voi oferiți bani, noi oferim vieți”, a spus el în mesajul său către senatori, potrivit participanților.

Război în Ucraina

Atac masiv cu rachete în Cerkasî: 11 persoane rănite

Un număr de cel puțin 11 persoane au suferit răni în urma atacului cu rachete care a avut loc joi. Acesta a fost efectuat de către forțele ruse asupra orașului Cerkasî, potrivit informațiilor furnizate de Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina.

Numărul victimelor identificate până în acest moment poate să crească pe măsură ce operațiunea de salvare continuă.

În primele ore ale dimineții de joi, Rusia a efectuat un atac cu 43 de rachete asupra Ucrainei. Din acestea, 36 au fost interceptate și distruse de sistemul de apărare antiaeriană al Ucrainei.

În întreaga țară, două persoane au fost ucise. Și aproximativ 30 de persoane au suferit răni în urma atacului. Asta fie din cauza fragmentelor de rachete căzute, fie din cauza avarierii clădirilor.

Citeste si alte articole: