Șoferilor testaţi pozitiv cu aparatul Drager5000 nu li se face dosar penal

Fără dosar penal După discuțiile de zilele trecute,...

Piețe de investiții. Oportunități de explorat în 2024

Piețe de investiții Specialiștii au o serie de...

Marcel Boloş, după o întâlnire cu vicepreşedintele Agenţiei de Cooperare Internaţională a Japoniei, care sprijină finanţarea proiectul liniei de metrou M6: Suntem ferm angajaţi să consolidăm proiectele de dezvoltare a infrastructurii

EconomieMarcel Boloş, după o întâlnire cu vicepreşedintele Agenţiei de Cooperare Internaţională a Japoniei, care sprijină finanţarea proiectul liniei de metrou M6: Suntem ferm angajaţi să consolidăm proiectele de dezvoltare...

”Suntem ferm angajaţi să consolidăm proiectele de dezvoltare a infrastructurii. În special în domenii precum transportul, energia, sănătatea publică şi educaţia, care sunt vitale dacă vrem să vorbim despre dezvoltare. Am transmis acest mesaj şi vicepreşedintelui Agenţiei de Cooperare Internaţională a Japoniei (JICA), Mikio Hataeda, venit astăzi pentru prima oară în ţara noastră”, a transmis, vineri seară, Marcel Boloş.

Ministrul Finanţelor a precizat că ”Japonia este recunoscută pentru expertiza sa în aceste domenii, iar pentru noi este o oportunitate să întărim şi dezvoltăm legăturile de cooperare internaţională dintre cele două ţări”.

”Domnul vicepreşedinte ne-a asigurat că sunt fericiţi să ne sprijine eforturile pentru modernizare şi îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor. JICA ne sprijină deja cu finanţare pentru 27% din proiectul liniei de metrou M6, care va avea o lungime de 14,2 km şi 12 staţii”, a mai transmis ministrul.

Boloş a menţionat că, deşi au existat dificultăţi în realizarea proiectului, în ultimele luni s-a avansat mult.

”Sper să se continue în aceeaşi linie. Pe vremea când lucram în domeniul transporturilor m-am luptat pentru obţinerea de fonduri pentru proiectele de modernizare a drumurilor naţionale, de construcţie a tronsoanelor de autostradă, cale ferată, modernizare a infrastructurii portuare şi aeroportuare. Şi cu mândrie spun a proiectelor de metrou, investiţii care au devenit finanţabile din fonduri europene, în urma negocierilor purtate de către echipa pe care o coordonam atunci cu reprezentanţii European Commission (pentru cei care nu cunosc, aşa s-au născut proiectele M5, prelungire M4, M6)”, a mai transmis Marcel Boloş.

 

Citeste si alte articole: