Șoferilor testaţi pozitiv cu aparatul Drager5000 nu li se face dosar penal

Fără dosar penal După discuțiile de zilele trecute,...

Piețe de investiții. Oportunități de explorat în 2024

Piețe de investiții Specialiștii au o serie de...

Boloş: Nu se pune problema unui împrumut de la FMI

EconomieBoloş: Nu se pune problema unui împrumut de la FMI

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat că nu se pune problema unui împrumut de la Fondul Monetar Internaţional ci de respectare a unor angajamente faţă de Comisia Europeană. El a mai precizat că se pune problema unor măsuri fiindcă România este în procedură de deficit excesiv.

 

Marcel Boloş a fost întrebat joi, la Antena 3, dacă am putea vedea un nou împrumut de la Fondul Monetar Internaţioal, aşa cum s-a întâmplat în 2010.

“Nu se pune problema acestui împrumut de la Fondul Monetar Internaţional. Nu se pune problema sub nicio formă de dificultate financiară pentru România. În schimb, se pune problema respectării unor angajamente faţă de Comisia Europeană, pe care le-am avut scrise în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Se pune problema luării unor măsuri, fiindcă suntem în procedură de deficit bugetar excesiv, la faza corectivă. Ce înseamnă acest lucru? Că trebuie să luăm măsuri care să ajusteze deficitul bugetar şi, desigur, se pune problema respectării unor angajamente pe care le-am avut faţă de Comisie în luna iulie, când a fost prezentă o delegaţie a Comisiei Europene în România tocmai ca să ne atenţioneze că sunt necesare măsuri fiscal-bugetare care sunt ca urmare a deficitului bugetar pe care l-am avut înregistrat în luna mai 2023, respectiv de 2,33% din PIB”, a explicat ministrul de Finanţe.

Kievul anunţă că va da în judecată Polonia, Ungaria şi Slovacia

El a menţionat că Guvernul a încercat să protejeze populaţia şi TVA-ul rămâne de 9% la alimente şi la medicamente.

Citeste si alte articole: