Șoferilor testaţi pozitiv cu aparatul Drager5000 nu li se face dosar penal

Fără dosar penal După discuțiile de zilele trecute,...

Piețe de investiții. Oportunități de explorat în 2024

Piețe de investiții Specialiștii au o serie de...

IDF va deschide pentru prima dată unitatea sa de comando de top pentru recruți femei

ExterneIDF va deschide pentru prima dată unitatea sa de comando de top pentru recruți femei

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au anunțat că intenționează să recruteze femei pentru unitatea sa de comando de top, Sayeret Matkal, ca parte a celor mai recente programe-pilot menite să deschidă mai multe roluri de luptă pentru femei.

Măsura vine după ce Înalta Curte de Justiție a cerut ca IDF să explice de ce nu a deschis toate unitățile pentru femei. Începând de la sfârșitul anului 2024, femeile vor putea fi supuse la diverse examinări fizice și mentale speciale, ceea ce le va permite să servească potențial în poziții de luptă în unitatea de comando Sayeret Matkal. Cu toate acestea, programul pilot va fi realizat doar dacă armata va avea suficienți recruți de sex feminin care îndeplinesc criteriile pentru Sayeret Matkal, ceea ce va fi decis înainte ca primii recruți să fie aleși la sfârșitul anului 2024.

IDF intenționează să deschidă unitatea de elită 5515, o unitate de mobilitate de luptă, pentru recruți de sex feminin, începând din 2025, cu condiția ca IDF să aibă suficiente femei soldați care să treacă diversele teste de selecție.

IDF, decizie în premieră

Unitatea este însărcinată cu operațiuni speciale legate de conducere și lucrează adesea în tandem cu alte unități de elită. IDF consideră că există o șansă semnificativă să existe suficienți recruți femei pentru Sayeret Matkal și unitatea de mobilitate de luptă, învățând dintr-un program pilot în curs de desfășurare care permite femeilor să servească în poziții de luptă în unitatea de căutare și salvare cu elicopterul 669 și în unitatea de geniu de luptă Yahalom.

În cele din urmă, IDF își propune să înceapă un program pilot pentru ca soldații de sex feminin să servească în Corpul blindat cândva în 2024. În prezent, soldații de sex feminin pot servi în tancuri în Corpul de Apărare a Frontierei al IDF, ca parte a unei companii de tancuri exclusiv feminine din cadrul batalionului de infanterie ușoară de gen mixt Caracal, care operează de-a lungul frontierei egiptene.

IDF

Batalioanele mixte de gen nu sunt considerate „unități de manevră”, ceea ce înseamnă că nu sunt antrenate să pătrundă adânc în teritoriul inamic, ci mai degrabă să rămână în mare parte în interiorul granițelor Israelului și relativ aproape de bazele lor de origine.

Rămâne neclar dacă programul pilot al Corpului de blindate va fi deschis efectiv, deoarece IDF ar avea nevoie de un număr mare de femei care să treacă testele de selecție pentru ca acesta să aibă sens din punct de vedere logistic. Proiectul de recrutare a femeilor pentru unitățile de elită va servi probabil drept test de turnesol pentru planificatorii militari care spun că mai multe roluri ar putea fi deschise în viitor, în funcție de succesul integrării în aceste unități.

sursa: timesofisrael.com

Citeste si alte articole: