Șoferilor testaţi pozitiv cu aparatul Drager5000 nu li se face dosar penal

Fără dosar penal După discuțiile de zilele trecute,...

Piețe de investiții. Oportunități de explorat în 2024

Piețe de investiții Specialiștii au o serie de...

Goldman Sachs: Germania, lovită de recesiune

EconomieGoldman Sachs: Germania, lovită de recesiune

Germania se află la o încrucişare de probleme globale, în timp ce se confruntă cu o contracţie economică, potrivit lui Peter Oppenheimer, analist şef pentru acţiuni globale şi şef al cercetării macroeconomice EMEA la Goldman Sachs.

 

”Dificultăţile cu care se confruntă economia în acest moment sunt determinate de mai mulţi factori. Nu este… o recesiune profundă, dar a fost evident mai afectată de turbulenţe”, a declarat Oppenheimer marţi, pentru CNBC, cu provocări în sectorul de producţie, un impuls dezamăgitor din partea redeschiderii Chinei şi costuri mai mari ale energiei, care contribuie la recesiunea din cea mai mare economie a Europei.

Comentariile reflectă cea mai recentă proiecţie a Bundesbank, care a estimat luni că economia germană este probabil să se contracte în acest trimestru din cauza încetinirii consumului privat şi a poticnirii industriei.

Germania a intrat oficial într-o recesiune tehnică în primul trimestru al anului, deoarece creşterea PIB-ului a fost revizuită de la zero la -0,3%.

Elevii premianți în clasa IV-a au avantaje și în clasa a V-a. Află câți bani vor primi în acest an școlar

Prognozele sumbre pentru economia germană au provocat discuţii dacă ţara este din nou ” bolnavul Europei”, o expresie care a fost folosită pentru prima dată pentru a descrie Germania în 1998, când ţara a traversat provocările costisitoare ale unei economii post-reunificare.

Citeste si alte articole: