Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Cutremur în Austria! Lovitură totală pentru Viena. S-a aflat acum

ExterneCutremur în Austria! Lovitură totală pentru Viena. S-a aflat acum

Undă de şoc totală din Austria! Fostul şef al spionajului de la Viena a venit cu dezvăluiri incendiare legate de activităţile Rusiei în ţara sa. Iată ce se întâmplă, de fapt, în ţara europeană care ţine România în afara spaţiului Schengen.

Lovitură grea pentru Austria! A confirmat totul chiar Peter Gridling, cel mai longeviv şef al spionajului de la Viena. Spionii ruşi operează în Austria! Numărul lor e „remarcabil de mare”

Peter Gridling a condus serviciul de informaţii al Austriei, BVT, în perioada 2008 – 2020.

El a atras atenţia asupra riscurilor privind Partidul Libertății, formaţiune de extremă dreapta, care ar putea reveni la putere la alegerile din 2024. Mai mult, fostul şef al spionajului austriac a vorbit şi despre agenţii ruşi din Austria. Şi nu ar fi deloc puţini!

S-a vorbit deseori la nivel european despre spionii ruşi care ar opera în Austria. Temerile sunt îndreptăţite, afirmă Peter Gridling. El a confirmat că ar exista un număr „remarcabil de mare” de agenţi sub acoperire al Moscovei în Austria.

Şi nu este vorba doar despre lucruri secrete. Fostul director al BVT a menţionat gigantul OMV, deţinut parţial de statul austriac.

Compania-mamă a Petrom importă şi acum cea mai mare parte a gazelor sale din Rusia. Statul rus câştigă astfel miliarde de euro de pe urma Austriei, în ciuda războiului şi a sancţiunilor puternice ce au urmat.

Austria

Partidul Libertăţii ar putea conduce Guvernul din 2024. Legăturile cu Moscova au rămas extrem de strânse
Cât despre Partidul Libertății, Peter Gridling spune că formaţiunea de extremă dreapta continuă să fie în strânsă legătură cu Moscova. În caz că ar ajunge la guvernare în 2024, ar fi un risc pentru securitatea ţării.

„Trebuie să fim foarte vigilenți cu privire la cine este pus în fruntea căror ministere. Oriunde avem Partidul Libertății la guvernare, trebuie să ne uităm la intențiile și activitatea lor.

Eram foarte îngrijorați de contactele Partidului Libertății cu Rusia”, a precizat Peter Gridling într-un interviu acordat Financial Times.

El spune că formaţiunea politică nu şi-a schimbat comportamentul faţă de anii trecuţi. Rusia i-ar putea finanţa în continuare, iar politicienii din Partidul Libertății vor răspândi o propagandă pur rusească.

Fostul şef al spionajului austriac a subliniat că ruşii joacă un joc cu bătaie lungă şi nu se aşteaptă neapărat la rezultate de moment.

„(Am investigat modul în care – n.r.) Rusia i-ar putea finanța, le-ar putea oferi locuri de muncă…

Cum (Partidul Libertăţii – n.r.) ar putea găzdui aceste mese rotunde, răspândind propagandă pur rusească. Ei nu s-au schimbat.

Ei au în continuare contacte cu Rusia. Informațiile sunt un joc de lungă durată – iar rușii au o perspectivă foarte lungă.

În calitate de fost oficial guvernamental, sunt încă legat de secret. Nu pot să spun tot ce știu sau să scriu despre tot ce știu. Dar vă pot oferi o evaluare în cunoștință de cauză”, a mai precizat Gridling pentru sursa citată.

La acest moment, Partidul Libertăţii are un avans puternic în sondaje. Situaţia este aşa de aproape un an de zile. Din această cauză, mulţi se tem că formaţiunea de extremă dreapta ar putea să revină într-o coaliţie de guvernare sau chiar să conducă Guvernul Austriei.

Citeste si alte articole: