Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Brâncuși a ajuns la Timișoara! Toate operele sale pot fi admirate la Muzeul Național de Artă

Din OrasBrâncuși a ajuns la Timișoara! Toate operele sale pot fi admirate la Muzeul Național de Artă

Colecția completă a operelor lui Brâncuși, care urmează să fie expusă la Muzeul Național de Artă Timișoara, a ajuns la destinație în siguranță. Pentru transportul operelor de artă, s-au utilizat vehicule speciale echipate cu măsuri de securitate sporită. Aceste vehicule au fost dotate cu sisteme antișoc, sisteme de ancorare și sisteme de securitate închise și izolate complet, care nu pot fi accesate din cabina șoferului.

”L-am adus pe Brâncuși acasă! Au sosit la Muzeul Național de Artă Timișoara toate operele de artă pentru expoziția Brâncuși! ”, a transmis Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Toate operele lui Brâncuși au o valoare inestimabilă și pentru transportul lor s-a folosit un sistem de monitorizare prin satelit pentru a urmări în permanență poziția exactă a vehiculelor. După sosirea la Muzeul Național de Artă Timișoara, aceste lucrări de artă vor continua să beneficieze de un nivel înalt de securitate, deoarece Consiliul Județean Timiș a investit semnificativ într-un sistem de supraveghere și control al accesului în muzeu.

”Expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” reprezintă o ocazie unică de a admira, în România, lucrările cu valoare de patrimoniu universal ale artistului, precum Sărutul, Măiastra, Pasărea în văzduh, Muzele (Dra Pogany și Muza adormită), Somnul, Peștele sau Capul de copil, dar și de a descoperi lucrări mai puțin cunoscute”, a mai adăugat Nica.

Evenimentul este susținut financiar de către Consiliul Județean Timiș și este organizat în colaborare cu Muzeul Național de Artă Timișoara, Fundația Art Encounters și Institutul Francez din România.

Citeste si alte articole: