Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Primăria Timișoara intensifică eforturile de îngrijire a spațiilor verzi și de combatere a ambroziei

Din OrasPrimăria Timișoara intensifică eforturile de îngrijire a spațiilor verzi și de combatere a ambroziei

Primăria Timișoara intensifică măsurile privind îngrijirea zonelor verzi din oraș, acordând prioritate parcurilor, școlilor și grădinițelor. Concentrarea eforturilor se face în special în ceea ce privește combaterea ambroziei prin intermediul unui program de cosire periodică care acoperă aleile din parcuri, aliniamentele stradale, zonele adiacente străzilor și terenurile neamenajate.

Mai jos găsiți detaliile comunicate de Primăria Municipiului Timișoara:

„Echipele partenerilor noștri lucrează cu program prelungit și desfășoară activități pe teren inclusiv, în zilele de weekend, după un program extins de îngrijire a spațiilor verzi și de combatere a ambroziei.
În perioada 19–23 septembrie, programul activităților de cosire este distribuit astfel:
– pe aliniamente stradale și scuarurile: bd. Republicii, str. A. Seiller, Splaiul Nicolae Titulescu, General Dragalina, Splaiul Tudor Vladimirescu, Consiliul Europei, Calea Aradului, I.C. Brătianu, Oituz, Russell, Simion Bărnuțiu, Calea Lugojului, Pestalozzi, Splaiul Nistrului, Cluj, bd. Eroilor de la Tisa, Hașdeu, Nera, bd. Gheorghe Lazar, Grigore Alexandrescu, Phoenix, Gheorghe Ardelean, Bd. 16 Decembrie, Bd. Iuliu Maniu, scuar Favorit, Pompiliu Ștefu, Cetății, Iepurelui, Căprioarei, Piața Mărăști;
– în zonele: Stadion CFR, Industrială Freidorf, Cloșca, Ovidiu Balea, Mesteacănului, Tazlău, Bistrița, Călimănești, Barițiu, zona Carol I, Dorobanților, Grivița, Zimnicea, Romul Ladea, Albinelor, Lotusului, Borzești, Padeșului, Sever Bocu, Carol Davilla, Holdelor, Pomiculturii, Olanda, Pasteur, Teren strada Sfinții Apostoli Petru și Pavel, Gradina Zoo, Cehov, Muncitorilor, Anul 1848, Martir Ioan Ciordaș, P. Pavlov, Vânătorilor, Shakespeare, Panselelor, monument Muzeul Satului, Caprioarei, platou Kaufland, Incuboxx, Paciurea, Braniște, Tipografilor, Semenic, UPT, în jurul Facultății de Chimie, la Liceul “Ion Vidu“, zona de blocuri str. Dimineții și careul de blocuri din zona Musicescu;
– în parcurile: Botanic, Catedralei, Poporului, Catedralei, Lidia, Bucovina, Sf. Nicolae; – locurile de joacă: Inocențiu M. Klein și str. Constructorilor, Peneș Curcanu.

Menționăm că, în caz de vreme nefavorabilă, sau depistarea unor noi suprafețe afectate de ambrozie, activitățile vor fi reprogramate, prioritate având terenurile contaminate de ambrozie.

Continuăm activitățile de combatere a ambroziei pentru a ne asigura că orașul este un mediu sănătos și sigur, chiar și pentru cei care suferă de alergii sezoniere. Prin societățile din subordine și firmele contractante, Primăria Municipiului Timișoara se asigură că iarba este cosită în mod regulat. De asemenea, facem apel către toți proprietarii și deținătorii de terenuri să intensifice luarea de măsuri pentru eradicarea ambroziei și conștientizarea că este necesară depunerea de eforturi comune pentru a combate buruiana. Planta provoacă afecțiuni alergice, în perioada de înflorire (iunie – octombrie), iar în perioadele cu temperaturi ridicate planta emite o cantitate de două ori mai mare de polen. Polenul purtat de vânt poate infecta alte terenuri și spații verzi pe o distanță de până la 200 de km.
Poliția Locală identifică terenurile pe care se dezvoltă ambrozia și nu a fost tăiată. Până în prezent au fost aplicate 73 de somații și 60 de amenzi, în valoare de 80.500 ron.
Persoanele fizice și juridice (proprietari sau deţinători de terenuri) au obligația legală de a lua măsuri de combatere a ambroziei. Dacă obligația legală nu este respectată, se vor emite avertismente, iar ulterior se vor aplica sancțiuni cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice și de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice, conform legii ambroziei nr. 62/2018, și de Hotărârea Guvernului nr. 707/2018, pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea ambroziei. La nivel local, proprietarii de terenuri au obligația de a-și întreține și amenaja spațiile verzi proprii, sancționată prin Hotărârea Locală nr. 371/2007.”

Citeste si alte articole: