Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Cioloș: Ce face Marcel Ciolacu este număr de iluzionism, nu guvernare

EconomieCioloș: Ce face Marcel Ciolacu este număr de iluzionism, nu guvernare

Europarlamentarul Dacian Cioloş a declarat, marţi, referitor la pachetul de măsuri fiscale pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea în Legislativ, că ceea ce face premierul Marcel Ciolacu este un „număr de iluzionism, nu de guvernare”, iar proiectul de lege al Executivului ar trebui să se numească legea care măreşte taxe.

 

Acesta a adăugat că ceea ce face premierul PSD este doar o soluţie de avarie care „să-l mai ţină în viaţă” până la viitoarele alegeri din 2024.

„Ce face Marcel Ciolacu este număr de iluzionism, nu guvernare. La sfârşitul anului trecut a zis, citez: «În 2023 nu se măreşte nicio taxă». Apoi, când am reclamat gaura din buget făcută din cauza ministrului PSD al Finanţelor, premierul Ciolacu a zis senin că nu există nicio gaură în buget. Azi a trimis în Parlament „pachetul de măsuri fiscale”, numit aşa doar ca să ascundă adevăratul nume al «legii care măreşte taxe». Ce face şeful PSD este o soluţie de avarie care să-l mai ţină în viaţă până la alegerile de anul viitor”, a scris Dacian Cioloş, marţi pe Facebook.
El a adăugat că premierul Ciolacu ocoleşte soluţii durabile, cum ar fi colectarea mai bună a TVA şi a impozitelor, digitalizarea ANAF, investiţii care să aducă mai mulţi bani la bugetul de stat din aceleaşi impozite sau reforma administrativă.

„Marcel Ciolacu ocoleşte, la fel ca predecesorii săi, soluţiile durabile: digitalizarea ANAF, colectare mai bună a TVA şi a impozitelor, decuplarea căpuşelor de partid care sug banii statului, investiţii care să aducă mai mulţi bani din aceleaşi impozite, stimularea micilor întreprinzători şi reforma administrativă”, a completat Cioloş.

În trimestrul II, populaţia activă a României era de 8,127 milioane persoane
Proiectul de lege privind noile măsuri fiscale, pentru care Guvernul ar urma să îşi asume răspunderea în Parlament, prevede impozit pe cifra de afaceri, impozit suplimentar de 1% pentru instituţiile de credit, eliminarea unor facilităţi pentru angajaţii din IT şi construcţii, reducerea numărului total de funcţii de conducere, condiţionează acordarea voucherelor de vacanţă de nivelul salariului, limitează nivelul sporurilor.

Citeste si alte articole: