Șoferilor testaţi pozitiv cu aparatul Drager5000 nu li se face dosar penal

Fără dosar penal După discuțiile de zilele trecute,...

Piețe de investiții. Oportunități de explorat în 2024

Piețe de investiții Specialiștii au o serie de...

Bursele europene au închis în scădere accentuată

EconomieBursele europene au închis în scădere accentuată

Pieţele bursiere europene au închis în scădere accentuată, luni, în timp ce investitorii aşteaptă un val de decizii ale băncilor centrale referitoare la dobânzile de referinţă, în această săptămână, transmite CNBC.

 

Acţiunile Societe Generale au scăzut luni cu 12%, după ce a treia mare bancă din Franţa a declarat că se aşteaptă la o creştere mică sau deloc a vânzărilor anuale în următorii ani, într-un plan strategic mult aşteptat al noului său director general Slawomir Krupa, care a preluat conducerea grupului în mai.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a scăzut cu 1,18%, toate sectoarele fiind în teritoriu negativ. Indicii din sectorul asistenţei medicale, călătoriilor şi băncilor au condus pierderile, cu scăderi de aproximativ 1,8%.

Decizia Rezervei Federale a SUA referitoare la politica monetară va fi anunţată miercuri.

În timp ce investitorii anticipează pe scară largă că banca centrală va menţine ratele dobânzilor la nivelul actual, ei vor urmări cu atenţie pentru a înţelege mai bine poziţia băncii centrale faţă de inflaţie.

Tot săptămâna aceasta, banca centrală a Australiei îşi va publica marţi procesele-verbale pentru şedinţa sa de politică din 5 septembrie, Banca Naţională Elveţiană va lua cea mai recentă decizie privind dobânda cheie, iar vineri Banca Japoniei îşi va încheia întâlnirea de politică monetară.

Un hărțuitor sexual, scos cu forța dintr-un mall din Cluj-Napoca

Banca Populară a Chinei îşi va publica la rândul ei, vineri, deciziile privind dobânda de bază pentru împrumuturi.

Citeste si alte articole: