Șoferilor testaţi pozitiv cu aparatul Drager5000 nu li se face dosar penal

Fără dosar penal După discuțiile de zilele trecute,...

Piețe de investiții. Oportunități de explorat în 2024

Piețe de investiții Specialiștii au o serie de...

Putin își distruge țara. „Operațiunea militară specială” din Ucraina – 170 mild. $

ExternePutin își distruge țara. „Operațiunea militară specială” din Ucraina – 170 mild. $

Putin își distruge țara. „Operațiunea militară specială” din Ucraina aproape că secătuit bugetul Federație Ruse. Moscova a cheltuit aproximativ 170 de miliarde de dolari de la începutul războiului din Ucraina.

Operațiunea militară specială a lui Putin din Ucraina a secătuit bugetul Rusiei. Forbes Ucraina, pe baza datelor furnizate de Statul Major General al Forțelor Armate ucrainene estimează că ucrainenii au distrus echipamente rusești în valoare de 34 de miliarde de dolari, până la 24 august.

Trebuie precizat că suma nu include și cheltuielile de apărare ale Rusiei. Cheltuieli care nu fac obiectul războiului și nici pierderile suferite ca urmare a sancțiunilor occidentale.

Războiul lui Putin a secătuit bugetul Federației Ruse

Cele mai mari costuri sunt atribuite aprovizionării armatei, peste 51 de miliarde de dolari. Salariile cadrelor militare se ridică la 35,1 miliarde de dolari, în timp ce despăgubirile acordate familiilor soldaților căzuți la datorie însumează alte 21 de miliarde de dolari.

Toate acestea au loc în contextul în care rubla s-a depreciat semnificativ în raport cu valutele occidentale. Acest lucru a fost resimțit din plin de soldați. Cheltuielile bugetare per militar s-au redus considerabil de la 200 la 120 de dolari pe zi.

Agenția de știri Reuters precizează că în primul semestru al anului în curs, Federația Rusă a topit 5.600 de miliarde de ruble doar pentru apărare. Suma cheltuită până acum depășește bugetul federal de apărare al Rusiei pentru anul 2023. Kremlinul a fost nevoit să dubleze bugetul apărării la 105 miliarde de dolari, adică o treime din întregul buget pentru 2023.

Statul Major General al forțelor armate ucrainene a raportat astăzi că în cadrul Operațiunii Speciale de Eliberare, Rusia a pierdut 272.320 de soldați în Ucraina de la începutul invaziei.

Acest număr include 530 de pierderi suferite de forțele rusești doar în ultima zi. Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 4.620 de tancuri, 8.828 de vehicule blindate de luptă. La care se adaugă alte 8.537 de vehicule și rezervoare de combustibil și 6.003 sisteme de artilerie.

Totodată, Moscova a mai pierdut alte 776 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 523 de sisteme de apărare aeriană. De asemenea și Forțele Aeriene au rămas fără 315 avioane, 316 elicoptere, 4.742 de drone. În timp ce Marina Militară a pierdut 20 de nave de război sau ambarcațiuni, scrie kyivindependent.com.

Citeste si alte articole: