Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Probleme mari pentru Radu Vâlcan! Fosta concurentă de la Insula iubirii: „M-a întrebat care îmi este tariful pe partidă!”

MedicalProbleme mari pentru Radu Vâlcan! Fosta concurentă de la Insula iubirii: „M-a întrebat care îmi este tariful pe partidă!”

Fostele participante la emisiunea “Insula Iubirii” au dezvăluit că au fost supuse unor comportamente abuzive de natură sexuală și emoțională, și au fost insultate de către producătorii emisiunii. O participantă din categoria “ispite” a afirmat că Radu Vâlcan, gazda show-ului, i-a adresat o întrebare deplasată cu privire la prețul pentru servicii sexuale.

În plus, femeile care au participat la emisiune au declarat, conform publicației Libertatea, că au fost amenințate și înjurate în cazul în care doreau să părăsească competiția.

Mai multe femei care au fost parte din show-ul difuzat de Antena 1 au împărtășit cu Libertatea experiențele lor legate de abuzuri emoționale, hărțuire sexuală, amenințări și insulte, care au venit atât din partea altor concurente, cât și din partea echipei de producție a emisiunii. Unul dintre exemple menționează că producătorii se refereau la ispitele feminine ca “zdrențe”, în timp ce concurenții erau numiți în mod degradant cu porecle precum “suma tuturor vomelor”.

Cu pretextul unei întâlniri, Marius, unul dintre concurenții din acest sezon al emisiunii “Insula Iubirii”, s-a aflat într-o cadă cu spumă alături de una dintre ispite, Oana Monea. Într-un moment nepotrivit, fără niciun avertisment sau semn prealabil, Marius i-a luat mâna partenerului său și a plasat-o în zona sa intimă.

Cei care doreau să părăsească emisiunea susțin că au fost amenințați de către producători. La sfârșitul lunii iulie, Centrul Filia, un ONG care se luptă pentru drepturile femeilor, a informat pe Instagram despre incidentul Oanei.

„A fost un date (o întâlnire, n.r.) reușit până la un punct. Pentru că nu erau camere, Marius m-a luat de mână, însă, din păcate, mâna mea a ajuns condusă de mâna lui într-o zonă intimă. Am simțit că nu știe ce înseamnă respect, bun simț, sentimente, el știe doar ce înseamnă atracție sexuală și atât”, a spus Oana Monea în cadrul emisiunii. Gestul concurentului a continuat și după întâlnire, în mașină. „El tot continua să discute, ca și cum era o discuție normală”, a povestit Oana în fața camerei, despre acel moment. S-a plâns unei colege din concurs, studentă la Psihologie, căreia i-a spus că „nu vrea să mai treacă prin asta”.

Diana Pîslaru sau DeeDee, o altă fostă concurentă de la ”Insula Iubirii” a mai povestit, potrivit aceleiași surse că atunci când una dintre colegele ei a cerut să părăsească emisiunea, producătorii și membrii din staff au înconjurat-o și au început să o umilească, spunându-i că „nu are banii necesari să plătească clauza din contract pentru a părăsi emisiunea.

”Radu Vâlcan m-a întrebat ce tarif am pentru o partidă sexuală”

Elena Stroe a concurat în 2016 în sezonul 2 al emisiunii și apoi a făcut parte o perioadă din echipa de producție „Insula Iubirii”. „În primă instanță, atitudinea producătorilor era de prietenie. Aveai senzația ca te susțineau, că sunt empatici. Însă era doar de fațadă. Odată ajunși în Thailanda, lucrurile au început să se schimbe, puțin câte puțin”, a povestit Elena pentru Libertatea.

Nu a trecut prin episoade de hărțuire sexuală precum colegele ei, însă spune că a fost abuzată verbal și emoțional atât de producători, cât și de prezentatorul emisiunii, Radu Vâlcan.

„Radu ne vorbea urât, ne ridiculiza sau ne jignea indirect destul de des, lucruri care erau tăiate la montaj. Ne făcea să ne simțim ca niște femei proaste și ușoare. M-a întrebat care îmi este tariful pe partida sexuală și dacă 300 de bahți (monedă thailandeză) este suficient pentru mine”, a mărturisit Elena

 

Citeste si alte articole: