Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Alfred Simonis: Sighiartău are un IFN cu dobânzi de 600% şi ne explică cum e cu guvernarea. Normal că nu-şi doreşte impozitare, cu cât e mai mare profitul, cu atât mai bine

EconomieAlfred Simonis: Sighiartău are un IFN cu dobânzi de 600% şi ne explică cum e cu guvernarea. Normal că nu-şi doreşte impozitare, cu cât e mai mare profitul, cu...

Alfred Simonis, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, a fost întrebat, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, de ce unii liberali nu sunt de acord cu măsurile fiscale propuse de guvern. 

”Cei care sunt foarte vocali nu sunt decidenţi în PNL. Slavă Domnului! Ce argumente are un liberal să spună ca profesiile liberale să nu plătească la stat, indiferent câte milioane de euro câştigă pe an, în timp ce o persoană cu 2.000 de lei pensie să plătească? Cum Dumnezeu să explici ca liberal – dar care ai bunici şi părinţi şi prieteni, că eşti român – şi vezi că un milion de oameni au sub 1.000 de lei pensie? În timpul ăsta vii şi spui că ”electoratul meu nu vrea”. Lasă, domnule, electoratul, că noi nu suntem neapărat captivi electoratului care ne votează! Suntem cetăţeni români, demnitari români, care ne ocupăm de toată societatea! Unul care are un IFN, care are dobânzi de 600%, domnul Sighiartău, ne explică nouă cum e cu guvernarea. Dânsul are un IFN unde practică dobânzi de 600%. Normal că nu-şi doreşte impozitare, cu cât e mai mare profitul, cu atât mai bine”, a declarat Alfred Simonis. 

Întrebat dacă vor fi liberali care vor trăda la moţiunea de cenzură împotrivă Guvernului Ciolacu, Alfred Simonis a răspuns: ”Nu cred asta. Aşa, răzleţ, câte unul poate să se mai supere. În cadrul coaliţiei de guvernare, cei care decid în PNL sunt oameni echilibraţi, care încearcă să înţeleagă situaţia în care e România în acest moment”.

Citeste si alte articole: