Șoferilor testaţi pozitiv cu aparatul Drager5000 nu li se face dosar penal

Fără dosar penal După discuțiile de zilele trecute,...

Piețe de investiții. Oportunități de explorat în 2024

Piețe de investiții Specialiștii au o serie de...

Parenting în stil nordic- ce trebuie să știi despre el

MedicalParenting în stil nordic- ce trebuie să știi despre el

Parentingul în stil nordic se bazează pe valorile și abordările specifice culturilor din țările nordice, (scandinave). Aceste abordări sunt caracterizate de un accent pe egalitatea de gen, încrederea în copii și în dezvoltarea lor autonomă, precum și pe timpul petrecut în natură.

Iată câteva aspecte cheie despre parentingul în stil nordic:

  1. Egalitatea de gen: Una dintre caracteristicile distinctive ale parentingului nordic este promovarea egalității de gen în creșterea copiilor. Părinții nordici încearcă să ofere exemple de roluri de gen echitabile și să încurajeze copiii să urmeze  o carieră în funcție de aptitudini și pasiuni, fără să fie limitați de stereotipurile de gen.
  2. Încrederea în copii: Parentingul nordic se bazează pe încrederea în copii și în capacitatea lor de a lua decizii și de a-și gestiona viața într-un mod responsabil. Părinții încurajează copiii să ia propriile decizii și să își asume responsabilități treptate, astfel încât să se simtă încrezători și independenți.
  3. Timpul petrecut în natură: În țările nordice, se petrece mult timp în natură. Aceasta este o parte importantă a parentingului, deoarece natura oferă oportunități de învățare, explorare și conectare cu mediul înconjurător.
  4. Educația holistică: În țările nordice, există un accent puternic pe educația holistică, care include dezvoltarea atât a abilităților academice, cât și a celor sociale și emoționale ale copiilor. Se pune accent pe joc, creație și învățare prin experiență.
  5. Flexibilitate și relaxare: Parentingul în stil nordic se bazează pe o abordare relaxată și flexibilă. Se încurajează părinții să se adapteze la nevoile și dorințele individuale ale copiilor și să nu impună presiuni excesive în ceea ce privește performanța sau conformarea strictă la reguli.
  6. Sprijinul social: Comunitatea și sprijinul social sunt aspecte importante ale parentingului nordic. Părinții se ajută reciproc și împărtășesc resurse și experiențe pentru a crea un mediu de creștere sănătos pentru copii.

Este important de menționat că parentingul în stil nordic nu este o abordare unică și nu se aplică în mod rigid. Fiecare familie are propriile valori și circumstanțe, iar parentingul în stil nordic poate fi adaptat la nevoile specifice ale fiecărei familii.

Citeste si alte articole: