Șoferilor testaţi pozitiv cu aparatul Drager5000 nu li se face dosar penal

Fără dosar penal După discuțiile de zilele trecute,...

Piețe de investiții. Oportunități de explorat în 2024

Piețe de investiții Specialiștii au o serie de...

Ciucă: Să facem în aşa fel încât firmele româneşti să continue să se dezvolte şi să nu le dăm în cap, împovărându-le pentru a rezolva o anumită situaţie

EconomieCiucă: Să facem în aşa fel încât firmele româneşti să continue să se dezvolte şi să nu le dăm în cap, împovărându-le pentru a rezolva o anumită situaţie

“În ultima perioadă de timp se discută despre măsurile pe care trebuie să le luăm în ceea ce priveşte asigurarea stabilităţii fiscal-bugetare. Toate aceste chestiuni sunt asumate astfel încât să putem să menţinem reprezentarea pentru ceea ce înseamnă naţional în Partidul Naţional Liberal, adică să susţinem capitalul românesc, să facem în aşa fel încât firmele româneşti să continue să se dezvolte, să continue să îşi consolideze ceea ce au realizat până acum şi să nu le dăm în cap, împovărându-le în acest moment doar pentru a rezolva o anumită situaţie”, a transmis Ciucă.

 

El a precizat că trebuie văzut şi care sunt consecinţele asupra mediului de afaceri românesc şi străin.

 

“Trebuie să vedem care sunt consecinţele asupra capitalului românesc, asupra mediului de afaceri românesc şi asupra mediului de afaceri străin pentru că avem investiţii străine directe de 10,9 miliarde. Toate aceste chestiuni se realizează doar dacă ştim să păstrăm dialogul, să avem înţelegerea şi să facem în aşa fel încât aceste fonduri să le folosim aşa cum se cuvine pentru a rezolva o situaţie şi a construi predictibilitate pentru mediul de afaceri. România are potenţial, are oportunităţi pe care atât mediul de afaceri românesc, cât şi cel străin au reuşit să le identifice şi să le folosească. Ei trebuie încurajaţi, trebuie susţinuţi, trebuie apăraţi”, a mai precizat liderul PNL. 

 

El a mai anunţat că PNL susţine reducerea cheltuielilor bugetare. 

 

“Suntem susţinători a tot ceea ce înseamnă reducerea cheltuielilor bugetare şi reformarea aparatului de stat. Sunt elemente pe care trbuie să le gestionăm  aşa cum se cuvine, nu trebuie acţionat cu brutalitate, nu trebuie să ostilizăm pe absolut nimeni. PNL este un partid care să înţeleagă şi să gestioneze situaţia, nu trebuie să o agraveze sau să genereze dificultăţi mai mari decât oricum le avem astăzi pe masa de lucru, indiferent că ne desfăşurăm activitatea în administraţiile locale sau la nivel guvernamental”, a explicat Nicolae Ciucă.

Citeste si alte articole: