Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Occidentul, avertisment cu privire la războiul din Ucraina. Trebuie să se pregătească

ExterneOccidentul, avertisment cu privire la războiul din Ucraina. Trebuie să se pregătească

Occidentul a primit un nou avertisment cu privire la războiul din Ucraina. Șeful Statului Major General al armatei cehe, Karel Rehka, susține că Rusia va deveni din ce în ce mai ostilă. Astfel, lumea trebuie să se pregătească pentru un conflict mai lung.

Șeful Statului Major General a vorbit despre războiul din Ucraina

Totodată, Karel Rehka a subliniat că nu se simte frustrat de ritmul cu care înaintează armata ucraineană.

Occidentul a primit un nou avertisment cu privire la războiul din Ucraina! Aşa arată o ofensivă militară. Nu este ca un film despre Al Doilea Război Mondial. Este nevoie de timp”, a declarat Karel Rehka, potrivit sursei menționate.

Amintim că Ucraina şi-a lansat contraofensiva în iunie şi a cucerit până în momentul de față aproximativ 12 mici localităţi. Totodată, în ultimele săptămâni a străpuns linia defensivă a Rusiei şi se aşteaptă să se mişte mai repede. În schimb, Rusia susţine că ofensiva Kievului a eşuat.

„În general, cred că, la ora actuală, niciuna dintre părţi nu are capacitatea de a-şi atinge în viitorul apropiat obiectivele ultime declarate. Nu va dura câteva săptămâni, va dura mult timp, probabil. Şi este important să continuăm să-i sprijinim pe ucraineni o lungă perioadă de timp.

Am oferit multe având în vedere dimensiunea noastră şi ceea ce avem noi în armată. Credeţi-mă, trecem în revistă diferite depozite, precum şi planuri şi concepte şi încercăm să identificăm ce putem oferi în plus. Mai avem unele lucruri, inclusiv echipamente grele”, a mai spus Karel Rehka.

Generalul ceh spune că sprijinirea Ucrainei ajută Occidentul să câştige timp

Acesta a declarat că sprijinirea Ucrainei ajută Occidentul să câştige timp după ani de cheltuieli insuficiente în domeniul apărării.

„Din punct de vedere militar, are sens pentru că am dormit un pic mai mult. Nu am alocat suficiente resurse şi nu am acordat suficientă atenţie apărării noastre, nu doar noi, Cehia, ci şi alianţa occidentală colectivă”, a completat generalul ceh.

Rehka a susținut că Moscova va acţiona mai puţin predictibil. Potrivit generalului, țara va reprezenta o ameninţare mai serioasă la adresa Occidentului chiar şi după încheierea conflictului în Ucraina.

Simultan, războiul i-a făcut pe aliaţii occidentali să ia mai în serios fostele naţiuni-satelit din perioada sovietică care au experimentat decenii de control din partea Moscovei.

„În general, cred că flancul estic este un pic mai ascultat în acest moment. Multe dintre lucrurile care sunt luate acum în serios au fost formulate înainte de statele baltice şi de Polonia, dar nimeni nu le-a ascultat”, a conchis generalul.

Conform sursei menționate, Karel Rehka, general-locotenent în vârstă de 48 de ani, s-a pregătit la colegiul militar Sandhurst în Marea Britanie. Totodată, a urmat un curs de Ranger în SUA şi a servit în Afganistan.

Citeste si alte articole: