Șoferilor testaţi pozitiv cu aparatul Drager5000 nu li se face dosar penal

Fără dosar penal După discuțiile de zilele trecute,...

Piețe de investiții. Oportunități de explorat în 2024

Piețe de investiții Specialiștii au o serie de...

Bursele europene au închis joi în creştere puternică, după ce BCE a majorat dobânda de referinţă la 4%

EconomieBursele europene au închis joi în creştere puternică, după ce BCE a majorat dobânda de referinţă la 4%

BCE a optat să creascăe dobânzile cu 0,25 de puncte procentuale, o a zecea majorare consecutivă ducând dobânda de referinţă la 4%.

Înainte de anunţ, economiştii erau împărţiţi dacă banca centrală va menţine dobânzile constante sau le va creşte în continuare.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat ziua în urcare cu 1,52%, faţă de un avans de 0,3% înainte de anunţul BCE.

Sectorul resurselor de bază a crescut cu 4,2%, după ce banca centrală a Chinei a anunţat că va reduce dobânda rezervelor obligatorii pentru majoritatea băncilor cu 0,25 de puncte procentuale, începând cu 15 septembrie, cea mai recentă măsură de a-şi stimula treptat economia.

Sectorul automobilelor a scăzut cu 0,4%, pe măsură ce optimismul iniţial cu privire la o anchetă a UE privind subvenţiile pentru vehiculele electrice din China a scăzut, din cauza temerilor de măsuri de răzbunare şi cu o grevă americană care se profilează.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a avansat cu 0.97%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,19%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,95%. FTSE MIB al bursei din Milano a urcat cu 1,37%, în timp ce IBEX 35 al bursei din Madrid a crescut cu 1,33%.

 

Citeste si alte articole: