Șoferilor testaţi pozitiv cu aparatul Drager5000 nu li se face dosar penal

Fără dosar penal După discuțiile de zilele trecute,...

Piețe de investiții. Oportunități de explorat în 2024

Piețe de investiții Specialiștii au o serie de...

Serghei Şoigu visează victoria în Ucraina: „Nu avem alte opțiuni”

ExterneSerghei Şoigu visează victoria în Ucraina: „Nu avem alte opțiuni”

Serghei Şoigu, a afirmat, miercuri, că forțele ruse sunt active în ceea ce privește recunoașterea împotriva atacurilor ucrainene și că nu există nicio altă opțiune pentru Moscova, în afară de a învinge în Ucraina.

Serghei Șoigu a fost prezent pe scena politică miercuri, unde și-a exprimat poziția fermă asupra situației actuale. Ministrul a declarat că trupele rusești rămân într-o stare de „apărare activă în sectoarele necesare”. Asta pentru a-și proteja interesele și pentru a menține echilibrul în regiune.

Acest discurs a fost susținut pe marginea discuțiilor ruso-nord-coreene care au loc pe cosmodromul Vostocinîi din Extremul Orient rus.

Serghei Șoigu afirmă că Rusia nu are alte opțiuni decât să câștige în Ucraina

„Nu avem alte opţiuni”, a afirmat Şoigu, răspunzând la întrebarea unui jurnalist de la Rossia-1 dacă Rusia va câştiga în Ucraina.

În declarațiile sale pentru televiziunea de stat Rossia-1, ministrul rus a recunoscut că, în ciuda desfășurării campaniei de toamnă, situația de pe front este pe unele porțiuni dificilă.

„Forţele menţin o apărare activă pe fronturile necesare, esenţiale. În unele locuri este mai greu, în altele mai simplu.

Dar pot spune că băieţii şi comandanţii acţionează cu încredere şi apără în mod fiabil ceea ce trebuie să apărăm în acest moment – acele locuri, evident, în care forţele armate ucrainene încearcă să pătrundă”, a afirmat Şoigu.

Forțele rusești au ca sarcină principală să distrugă armamentul inamic, conform declarațiilor ministrului.

Serghei Şoigu

Rusia consideră contraofensiva ucraineană un eșec

În același timp, Rusia consideră contraofensiva ucraineană un eșec. Această acțiune a fost însoțită de atacuri cu drone și rachete adânc în spatele liniilor frontului, inclusiv în Moscova.

După mai mult de un an și jumătate de război, Rusia a reușit să controleze o parte semnificativă a teritoriului ucrainean, aproape o cincime.

Numai că, a fost nevoită să se retragă din zonele pe care le-a cucerit inițial în timpul invaziei. Inclusiv zonele din apropierea Kiev-ului, sud-ului și est-ului.

În luna iunie, Ucraina a declanșat o contraofensivă mult-asteptată, în timpul căreia armata ucraineană a reușit să ia controlul asupra aproximativ 12 mici orașe și așezări.

Cu toate acestea, înaintarea lor s-a dovedit a fi dificilă din cauza câmpurilor vaste minate de ruși și a fortificațiilor defensive ridicate de Rusia în între timp.

Citeste si alte articole: