Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Senatul a adoptat un proiect prin care va fi înfiinţat un fond de asistenţă tehnică şi financiară pentru autorităţile publice locale din Republica Moldova

EconomieSenatul a adoptat un proiect prin care va fi înfiinţat un fond de asistenţă tehnică şi financiară pentru autorităţile publice locale din Republica Moldova

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea fondului de asistenţă tehnică şi financiară destinat autorităţilor publice locale din Republica Moldova.

Pachetul financiar pentru operaţionalizarea fondurlui, în perioada 2022-2025, este în cuantum de 10.000.000 euro, în preţuri curente, cu posibilitatea de suplimentare prin hotărâre a Guvernului.

Totodată, un cuantum de minumum 3% din valoarea angajată în cadrul proiectului va fi folosită de beneficiar pentru realizarea măsurilor de informare şi publicitate ale proiectului în Republica Moldova, cu evidenţierea contribuţiei financiare a României, atât în perioada de realizare, cât şi ulterior.

Valoarea maximă admisă a unui proiect este de 100.000 euro, în preţuri curente, iar contribuţia proprie minimă a beneficiarului este de 5% din valoarea minimă angajată în cadrul proiectului.

Citeste si alte articole: