Banca Transilvania a preluat grupul OTP din România

Tranzacție autorizată Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin...

Rusia ar fi lansat mai multe rachete asupra unei nave civile de marfă în Marea Neagră

ExterneRusia ar fi lansat mai multe rachete asupra unei nave civile de marfă în Marea Neagră

Autoritățile din Marea Britanie au transmis luni, 11 septembrie, că Rusia a lansat mai multe rachete asupra unei nave civile de marfă în Marea Neagră. Acest eveniment s-ar fi întâmplat pe 24 august, iar rachetele au fost interceptate cu succes de forţele ucrainene.

Informațiile au fost declasificate de Marea Britanie. Potrivit acestora, atacul a utilizat, între altele, două rachete de croazieră Kalibr și au vizat o navă comercială sub pavilion liberian.

„Arată cât de disperat este Putin”, a declarat premierul britanic Rishi Sunak în Parlament.

Marea Britanie monitorizează activitatea realizată de Rusia în Marea Neagră. De asemenea, acesta a spus că Regatul Unit îşi foloseşte „capacităţile de informaţii, supraveghere şi recunoaştere pentru a monitoriza activitatea Rusiei în Marea Neagră”.

Londra va continua „să atragă atenţia dacă vom vedea că se pregătesc alte atacuri împotriva navelor sau infrastructurilor civile şi să atribuie atacuri dacă acestea au loc”.

„Graţie apărării aeriene ucrainene, atacul asupra navei civile a eşuat. Niciuna dintre rachetele Kalibr nu şi-a atins ţinta”, a transmis Ministerul de Externe într-un comunicat, conform EFE.

Londra subliniază că Rusia a hărţuit „sistematic” infrastructura civilă şi portuară din Ucraina şi estimează că aceste atacuri au distrus 280.000 de tone de cereale.

„Aceasta este o demonstraţie clară a încercărilor continue ale Rusiei de a sufoca economia Ucrainei şi a dispreţului preşedintelui Putin faţă de vieţile civililor şi faţă de interesele ţărilor din Africa, Asia şi Orientul Mijlociu”, a conchis Ministerul de Externe din Marea Britanie.

Au avut loc mai multe bombardamente la granița cu România

Amintim că au avut loc mai multe bombardamente la granița cu România. Unul dintre acestea a vizat porturile Izmail și Reni. Atacul, spune presa internațională, a avut ținut mai multe ore.

Oleh Kiper, șeful Administrației militare regionale din Odesa, a precizat că mai multe așezări au fost avariate. El se referea la instalațiile de infrastructură civilă și portuară, un lift și o clădire administrativă.

În urma acestui atac, un civil a fost rănit ușor la un picior. Presa ucraineană spune că în unele regiuni din Ucraina s-au auzit sirenele de raid aerian.

Mai mult, Rusia a atacat regiunile Sumy și Odesa în noaptea de 7 septembrie. Acestea au utilizat mai multe grupuri de UAV-uri de luptă Shahed-136/131 din direcțiile nordică, sud-estică și sudică.

Un alt atac a avut în dimineața zilei de 6 septembrie, când forțele trimise de Rusia au lovit Zaporojie cu o rachetă Iskander.

Citeste si alte articole: