A început Lights On – The Night-Art Festival, la Timișoara

A început festivalul Lights On - The...

Tineri prinși drogați pe străzile din Timișoara 

Tot mai mulți tineri sunt depistați droguri...

Proiect pilot de puncte de îmbarcare/debarcare a elevilor, la Școala Gimnazială nr. 2 și la Școala Gimnazială nr. 7 din Timișoara

Din OrasProiect pilot de puncte de îmbarcare/debarcare a elevilor, la Școala Gimnazială nr. 2 și la Școala Gimnazială nr. 7 din Timișoara

În Timișoara, a fost implementat un proiect pilot de puncte de drop-off speciale pentru a permite părinților să-și lase copiii în siguranță la școală.

Aceste puncte au fost finalizate înainte de începerea noului an școlar la Școala Gimnazială nr. 2 (str. Mureș) și Școala Gimnazială nr. 7 (str. I. Ionescu de la Brad). Aici, părinții au posibilitatea de a staționa până la 5 minute pentru a-și lăsa copiii în fața școlii. Aceste zone de drop-off sunt marcate special pentru a nu perturba traficul rutier pe banda de circulație principală.

Pentru a asigura siguranța copiilor care merg pe jos la școală, trotuarele sunt separate de carosabil prin intermediul stâlpilor de protecție, prevenind astfel parcare ilegală. Trecerile de pietoni sunt realizate la nivelul străzii și sunt bine marcate cu culoare roșie pentru a atrage atenția șoferilor.

Școlile Gimnaziale nr. 2 și nr. 7 au fost selectate pentru acest proiect pilot datorită amplasamentului lor pe două străzi cu trafic intens.

Citeste si alte articole: