A început Lights On – The Night-Art Festival, la Timișoara

A început festivalul Lights On - The...

Tineri prinși drogați pe străzile din Timișoara 

Tot mai mulți tineri sunt depistați droguri...

Primăria Timișoara va accesa o finanțare europeană pentru a finaliza lucrările Bulevardele Cetății și Stan Vidrighin

Din OrasPrimăria Timișoara va accesa o finanțare europeană pentru a finaliza lucrările Bulevardele Cetății și Stan Vidrighin

Primăria Timișoara intenționează să obțină finanțare europeană pentru finalizarea lucrărilor la două proiecte majore de infrastructură. Aceste proiecte vizează reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale de-a lungul Bulevardului Cetății și Bulevardului Stan Vidrighin (fostă C. Buziașului). Autoritățile locale au planificat să solicite suma de 34,6 milioane de euro pentru finanțarea acestor două proiecte. Cererea de finanțare va fi depusă la Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027.

„Profităm de oportunitatea de a accesa bani europeni ca să finanțăm două dintre cele mai mari și costisitoare proiecte pe care le avem în derulare: Cetății și Vidrighin. Practic, dorim să acoperim integral costurile acestor lucrări din fonduri europene. Este un apel pe care îl așteptăm de ceva timp, tocmai pentru că am dus aceste lucrări strict cu bani din bugetul local. Vorbim de aproape 170 de milioane de lei, adică 34 de milioane de euro, o sumă uriașă, chiar și pentru un oraș mare ca Timișoara. Odată ce obținem această finanțare, vom putea realoca banii din bugetul local spre alte proiecte majore prin care creștem calitatea vieții în Timișoara”, transmite primarul Dominic Fritz.

Primăria Timișoara se află în procesul de pregătire a documentației necesare pentru a depune o cerere de finanțare. Această cerere va cuprinde nominalizarea a două proiecte importante: „Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în municipiul Timișoara, Traseul 4, Bulevardul Cetății” în valoare de 17.036.860,58 EUR și „Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în municipiul Timișoara, Traseul 2, Calea Stan Vidrighin” în valoare de 17.596.285,83 EUR. Suma finală poate suferi ajustări în funcție de costurile eligibile pentru fiecare proiect, și această cerere de finanțare trebuie să primească aprobarea Consiliului Local înainte de a fi depusă.

Citeste si alte articole: