Șoferilor testaţi pozitiv cu aparatul Drager5000 nu li se face dosar penal

Fără dosar penal După discuțiile de zilele trecute,...

Piețe de investiții. Oportunități de explorat în 2024

Piețe de investiții Specialiștii au o serie de...

Locuitorii din două blocuri din Timișoara, beneficiază de acum confort sporit datorită reabilitării termice a acestora

Din OrasLocuitorii din două blocuri din Timișoara, beneficiază de acum confort sporit datorită reabilitării termice a acestora

Reabilitarea termică a două blocuri situate pe str. Mureșan nr. 61-63 aduce un confort termic îmbunătățit pentru locuitorii acestora, fiind parte a unui proiect în valoare de 1.196.439,81 lei, finanțat prin Programul Operațional Regional. Această intervenție permite sporirea confortului termic în apartamente, protejând locuințele de umiditate și zgomotul din mediul exterior. De asemenea, izolarea termică contribuie la reducerea pierderilor de energie.

În Timișoara, au fost inițiate sau finalizate lucrările la 68 de clădiri, în cadrul programului de reabilitare termică care a suferit ajustări tehnico-economice. Peste 3.400 de apartamente, cu peste 8.000 de locatari, sunt implicate în procesul de îmbunătățire a eficienței energetice prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020. Din cele 68 de blocuri menționate, 12 au fost deja reabilitate termic, 22 sunt în diferite etape de execuție, 24 sunt în proces de achiziție, iar 10 așteaptă aprobarea pentru revizuirea soluțiilor tehnice.

„A fost o provocare să deblocăm programul, dar acum timișorenii simt beneficiile. După reabilitare, pierderile de căldură se apropie de cele de la blocurile noi, doar că acolo este vorba despre apartamente cu centrale pe gaz, care sunt mai costisitoare. Am finalizat lucrările la alte două blocuri, astfel că în cele 40 de apartamente va fi mai multă căldură, iar facturile pentru cei aproximativ 85 de locatari vor fi mai mici”, declară viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău.

Citeste si alte articole: