Cum îți pregătești copilul de grădiniță: Cea mai importantă etapă

Începerea grădiniței reprezintă una dintre cele mai...

Persoanele care își spală mașinile în fața blocului sau în fața casei, amendate

Amenzi pentru spălarea mașinii Proprietarii autoturismelor pot primi...

Prognoza meteo, 6 septembrie. Primele semne de toamnă. Zonele în care va ploua

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza...

Statele Unite și Canada, provocate de China în strâmtoarea Taiwan

ExterneStatele Unite și Canada, provocate de China în strâmtoarea Taiwan

Statele Unite și Canada se confruntă cu o provocare fără precedent în strâmtoarea Taiwan, starea de alertă fiind provocată de China.

Statele Unite şi Canada, provocate în strâmtoarea Taiwan. China a transmis că este în stare ridicată de alertă. Anunţul a fost făcut după ce nave de război – una americană și una canadiană – au navigat pe strâmtoarea dintre China continentală și insula autoguvernată Taiwan.

Marina SUA a confirmat că distrugătorul USS Ralph Johnson a tranzitat Strâmtoarea Taiwan, alături de nava canadiană HMCS Ottawa.

Beijingul pretinde că insula Taiwan face parte din teritoriul său național și a amenințat că va reprelua insula cu forța.

Statele Unite

Statele Unite pregătesc o confruntare militară cu China

Statele Unite intenţionează să desfăşoare mii de drone în următorii doi ani pentru a contracara avantajul Chinei. Este vorba de materie de efective şi echipament militar, a declarat luni un responsabil american din domeniul apărării, relatează AFP.

„Principalul atu al Beijingului este „efectul de masă. Mai multe nave. Mai multe rachete. Mai mulţi oameni”, a declarat Kathleen Hicks, adjunctul secretarului american al Apărării.

„Vom contracara armata chineză pe teren din punct de vedere cantitativ. Dar a noastră va fi mai greu de prezis, mai greu de lovit, mai dificil de învins”, a spus numărul doi al Pentagonului.

Armata americană intenţionează să desfăşoare mii de drone, „în mai multe zone” în următoarele 18 până la 24 de luni, a adăugat Kathleen Hicks.

SUA susţine Taiwanul

SUA consideră China o provocare majoră. Din acest motiv încearcă să evite orice conflict cu aceasta, în special în jurul Taiwanului. Teritoriul este considerat de Beijing ca parte a Republicii Populare Chineze.

Statele Unite, care au recunoscut diplomatic Republica Populară Chineză în 1979, rămân totuşi cel mai puternic aliat al Taiwanului. La fel, şi principalul său furnizor de arme.

SUA au aprobat recent o potenţială vânzare de arme către Taiwan în valoare de 500 de milioane de dolari. Motivul invocat a fost pentru a ajuta la creşterea capacităţii de apărare a spaţiului aerian al insulei.

Citeste si alte articole: