Travaliu prematur-semnele și simptomele sale

MedicalTravaliu prematur-semnele și simptomele sale

Travaliul prematur este definit ca începerea contracțiilor uterine regulate și modificarea colului uterin înaintea săptămânii 37 de sarcină. Semnele și simptomele travaliului prematur pot varia de la o femeie la alta, dar pot include următoarele.

Iată semnele și simptomele travaliului prematur

  1. Contracții regulate: Acestea sunt contracții uterine care se întâmplă într-un ritm regulat, de obicei la intervale de 10-15 minute sau mai des. Contracțiile pot fi dureroase sau nedureroase, dar sunt deseori resimțite ca o durere sau presiune în partea inferioară a abdomenului sau în zona pelviană.
  2. Durere sau presiune pelviană: Multe femei pot simți o presiune crescută în zona pelviană sau o senzație de greutate în zona abdomenului inferior.
  3. Durere în partea inferioară a spatelui: Durerea sau disconfortul în partea inferioară a spatelui pot fi semne ale travaliului prematur.
  4. Scurgeri vaginale anormale: Dacă observi o creștere bruscă a secrețiilor vaginale, sau dacă secrețiile devin apoase sau conțin sânge, ar putea fi un semn al travaliului prematur.
  5. Dureri pelviene intense: Durerile pelviene intense sau crampe care nu se ameliorează pot fi semne ale travaliului prematur.
  6. Sângerare vaginală: Sângerarea vaginală este întotdeauna un motiv de îngrijorare în timpul sarcinii. Dacă ai sângerări vaginale în orice moment, este important să suni medicul.
  7. Senzația de “scăpare” sau cădere: Unele femei descriu senzația de “scăpare” a bebelușului sau senzația că bebelușul se “pune în mișcare” în zona pelviană, ceea ce poate fi un semn al travaliului prematur.
  8. Crampe abdominale: Crampele sau spasmele abdominale pot fi semne ale travaliului prematur.

Este esențial să contactezi imediat medicul sau să mergi la spital dacă observi oricare dintre aceste semne sau simptome. Un diagnostic și un tratament precoce pot ajuta la prevenirea nașterii premature și la asigurarea unei bune îngrijiri pentru tine și bebeluș. Dacă ești în primele stadii ale travaliului prematur, medicul poate încerca să îl oprească sau să îl întârzie pentru a oferi bebelușului mai mult timp pentru dezvoltare înainte de naștere.

Citeste si alte articole: