Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Ce locuințe vor să închirieze românii și care este bugetul alocat

ImobiliareCe locuințe vor să închirieze românii și care este bugetul alocat

O analiză Storia arată că există un interes crescut pentru închirierea apartamentelor cu două camere (60% dintre respondenți), garsoniere (41%) și apartamentele cu trei camere (18%).

Din perspectiva bugetului disponibil pentru închirierea unei locuințe, majoritatea respondenților (40%) ar aloca un buget cuprins între 201-300 de euro.

Un procent de 31% ar avea un buget cuprins între 100-200 euro, iar 30% ar avea disponibil un buget cuprins între 301-400 de euro. Interesant, 45% dintre respondenți se declară mulțumiți de proprietățile găsite.

Când vine vorba despre perioada de timp în care și-ar dori să locuiască cu chirie, 46% dintre respondenți au menționat o perioadă nedeterminată, 23% o perioadă fixă de peste 12 luni, iar 16% menționează până la 12 luni.

Principalul motiv pentru care românii locuiesc cu chirie, se observă că 53% dintre aceștia aleg să locuiască cu chirie până vor putea să-și achiziționeze un imobil, fiind o decizie provizorie.

Alți 22% preferă să locuiască cu chirie pentru că nu ar vrea să facă un credit la bancă pentru o perioadă lungă de timp, iar 14% dintre respondenți aleg varianta de închiriere pentru că le oferă o flexibilitate mai mare.

Ce locuințe caută să închirieze studenții

Studiul arată că 80% dintre studenți preferă să locuiască cu chirie, în timp ce 11% nu au avut opțiunea de a locui la cămin, locuitul cu chirie fiind pentru aceștia singura opțiune.

Un procent de 76% dintre studenți vor plăti chiria din fondurile primite de la părinți, 32% vor achita costurile din salariile proprii, 8% din bursă, iar 3% vor avea alte variante de a plăti.

Cei mai mulți dintre studenți vor locui împreună cu un prieten sau cu o prietenă (37%), urmați îndeaproape de cei care vor locui singuri (36%), apoi de cei care vor locui împreună cu partenerul/a (18%).

Studenții au menționat ca principalul motiv în alegerea unei locuințe în chirie încadrarea în bugetul pe care îl au disponibil (70%) și pe al doilea loc apropierea de universitate (13%).

Pe al treilea loc se situează nevoia de intimitate (8%), urmată de confort (3%), curățenie (2%) și accesul la transportul în comun (2%). De asemenea, este important ca locuința să aibă centrală proprie și să nu necesite renovare.

CITEȘTE ȘI: Mii de studenți vor căuta cazare în București în această toamnă

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESS| ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

Vezi sursa originala: Moneybuzz.ro

Citeste si alte articole: