Șoferilor testaţi pozitiv cu aparatul Drager5000 nu li se face dosar penal

Fără dosar penal După discuțiile de zilele trecute,...

Piețe de investiții. Oportunități de explorat în 2024

Piețe de investiții Specialiștii au o serie de...

Ieri, 5 septembrie, a avut loc lansarea Rețelei de Coordonare pentru Refugiați a Județului Timiș

Din OrasIeri, 5 septembrie, a avut loc lansarea Rețelei de Coordonare pentru Refugiați a Județului Timiș

Instituția Prefectului din județul Timiș și Reprezentanța Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați în România au invitat personalități din domeniul vieții civice și reprezentanți ai instituțiilor implicate în problema refugiaților să participe la evenimentul de lansare a Rețelei de Coordonare pentru Refugiați a Județului Timiș, care a avut loc la Hotelul Continental din Timișoara, începând cu ora 10:00 în data de 5 septembrie 2023.

Această inițiativă a fost creată pentru a asigura o coordonare eficientă și continuă a răspunsului la una dintre prioritățile actuale, și anume sprijinirea refugiaților din Ucraina și promovarea unor soluții complementare și eficiente pentru integrarea și includerea lor în societatea românească. Proiectul are ca obiectiv, de asemenea, consolidarea rețelelor de coordonare la nivel județean, aducând la aceeași masă reprezentanți din instituțiile publice, societatea civilă, organizații religioase, mediul de afaceri, misiuni diplomatice, organizații naționale și internaționale, cu scopul de a asigura un răspuns coerent și coordonat la orice potențială provocare la nivel județean sau național.

În cadrul evenimentului s-au prezentat conceptul proiectului și au fost stabilite prioritățile și structura operațională a Rețelei de Coordonare. Camelia Nițu-Frațilă, coordonatoarea UNHCR din Timiș și județele învecinate, a moderat întâlnirea și a oferit cuvântul prefectului județului Timiș, Mihai Ritivoiu, și reprezentantului UNHCR și coordonatorului inter-instituțional al răspunsului la situația refugiaților, Pablo Zapata. Cei doi au prezentat situația actuală și au subliniat nevoile viitoare ale refugiaților. Sub-prefectul județului Timiș, Sorin Ionescu, a furnizat detalii despre acțiunile întreprinse de administrație pentru a aborda această problemă complexă.

Prezentarea generală a conceptului Rețelei de Coordonare Locală a fost realizată de Siminea Costea, Senior Inter-Agency Coordination Associate, și Alia Sonia Mohamed, Senior Information Management Associate. În cadrul evenimentului au fost abordate subiecte importante, cum ar fi educația, sănătatea, incluziunea economică și mijloacele de trai ale refugiaților.

Citeste si alte articole: