Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Ucraina: O dronă din atacul de la Izmail, căzută în România. Ce spune MApN

ExterneUcraina: O dronă din atacul de la Izmail, căzută în România. Ce spune MApN

O dronă folosită în atacul asupra portului Izmail ar fi căzut pe malul românesc al Dunării, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Kiev, Oleg Nikolenko. Unele autorități au spus că această declarație este falsă.

O dronă folosită în atacul asupra portului Izmail ar fi căzut pe malul românesc al Dunării. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Kiev, Oleg Nikolenko. Ministerul Apărării Naționale a declarat că informațiile din spațiul public cu privire la o așa-zisă situație apărută în cursul nopții de 3 spre 4 septembrie sunt false.

„Potrivit Serviciului Gărzii de Stat a Frontierei Ucrainei, noaptea trecută, în timpul unui atac masiv al Rusiei în apropiere de portul Izmail, dronele ruseşti Shahed au căzut şi au detonat pe teritoriul României.

Aceasta este încă o confirmare a faptului că teroarea rachetelor ruseşti reprezintă o ameninţare uriaşă nu numai pentru securitatea Ucrainei, ci şi pentru securitatea ţărilor vecine, inclusiv a statelor membre NATO.

Facem apel la partenerii noştri să accelereze furnizarea de sisteme moderne suplimentare de apărare antirachetă şi antiaeriană, precum şi avioane de luptă către Ucraina, ceea ce va spori protecţia infrastructurii Ucrainei şi a ţărilor vecine”, a scris purtătorul de cuvânt pe Facebook.

Drona folosită în atacul portului Izmail n-a căzut în România

Ministerul român al Apărării(MApN) a declarat că dronele folosite în atacul asupra portului din Izmail n-au explodat în România. Reacția a venit după ce Purtătorul de cuvânt al ministerului ucrainean de externe a afirmat că România este în pericol.

Atacul rusesc cu drone a durat trei ore și jumătate și a avut loc în portdul Izmail din regiunea ucraineană Odesa. Aproximativ 17 drone au fost doborâte, dar unele și-au atins țintele, a spus guvernatorul Oleh Kiper. Au fost avariate depozite și unități de producție, precum și mașini și echipamente agricole.

„Ministerul Apărării Naționale infirmă în mod categoric informațiile din spațiul public cu privire la o așa-zisă situație apărută în cursul nopții de 3 spre 4 septembrie, în care drone rusești ar fi căzut pe teritoriul național al României.

Structurile cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale au monitorizat în timp real situația generată de atacurile rusești executate cu drone, atât în cursul nopții trecute, cât și sâmbătă spre duminică, asupra infrastructurii din proximitatea porturilor ucrainene de la Dunăre.

În niciun moment, mijloacele de atac utilizate de Federația Rusă nu au generat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau a apelor teritoriale ale României.

Ministerul Apărării Naționale a luat măsuri de vigilență întărită în spațiul național terestru, maritim și aerian și contribuie la consolidarea posturii de apărare și descurajare pe flancul estic, conform planurilor naționale și aliate.

Ministerul Apărării Naționale reiterează faptul că aceste atacuri ale Federației Ruse îndreptate împotriva obiectivelor și infrastructurii civile din Ucraina sunt nejustificate și sunt în profundă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar, a transmis Biroul de presă.

Citeste si alte articole: