România: consumul de droguri a coborât la vârsta de 9 – 10 ani

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...

Actele necesare pentru înscrierea la liceu 2024

În perioada 25 – 30 iulie 2024,...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români...

Omul de afaceri Mohamed al-Fayed, fost proprietar Harrods şi al echipei de fotbal Fulham, a murit la vârsta de 94 de ani

EconomieOmul de afaceri Mohamed al-Fayed, fost proprietar Harrods şi al echipei de fotbal Fulham, a murit la vârsta de 94 de ani

Născut în Egipt, acesta a construit un imperiu de afaceri în Orientul Mijlociu înainte de a se muta în Marea Britanie în anii 1970.

Nu şi-a îndeplinit însă niciodată visul de a obţine un paşaport britanic.

După ce fiul său cel mare, Dodi, a fost ucis într-un accident de maşină alături de prinţesa Diana, Mohamed al-Fayed a petrecut ani de zile punând la îndoială circumstanţele morţii lor. Decesul său intervine la o zi după ce se împliniseră 26 de ani de la moartea fiului său, Dodi al-Fayed.

În ultimul deceniu, el rămăsese în mare parte în afara atenţiei publice, locuind în conacul său din Surrey împreună cu soţia sa Heini.

Potrivit Sky News, Mohamed al-Fayed a murit vineri dimineaţa devreme şi a fost înmormântat deja, conform tradiţiei musulmane, în centrul Londrei, după rugăciunile de vineri.

Omul de afaceri de origine egipteană, cunoscut mai ales ca fost proprietar al magazinului Harrods, a deţinut şi clubul de fotbal Fulham din Londra.

El a vândut Harrods către Qatar Holdings în mai 2010. Trei ani mai târziu, a vândut şi FC Fulham omului de afaceri american Shahid Khan.

Fulham i-a adus vineri un omagiu omului de afaceri. Succesorul său, Shahid Khan, a declarat: „În numele tuturor celor de la Fulham Football Club, transmit sincere condoleanţe familiei şi prietenilor lui Mohamed Al Fayed la aflarea veştii decesului său la vârsta de 94 de ani. Povestea clubului Fulham nu poate fi spusă fără un capitol despre impactul pozitiv al lui al-Fayed în calitate de preşedinte. Moştenirea sa va fi amintită pentru promovarea noastră în Premier League, o finală de Europa League şi momentele de magie ale jucătorilor şi ale echipelor deopotrivă”.

Născut la Alexandria în 1929, Mohamed al-Fayed a fondat o companie de transport maritim înainte de a se muta la Londra. În scurt timp, a devenit prietenul familiei regale şi al înaltei societăţi şi a cumpărat afaceri de profil înalt, precum hotelul Ritz din Paris în 1979 şi Harrods în 1985. Ulterior, a cumpărat Fulham în 1997 pentru 6,25 milioane de lire sterline.

Al-Fayed a devenit prietenul prinţesei Diana prin sponsorizarea de către acesta a unor organizaţii de caritate şi a unor evenimente la care au participat membri ai familiei regale.

Relaţia miliardarului cu familia regală a fost prezentată recent în sezonul cinci al serialului The Crown , unde al-Fayed, interpretat de Salim Daw, face cunoştinţă cu Diana.

Citeste si alte articole: