Șoferilor testaţi pozitiv cu aparatul Drager5000 nu li se face dosar penal

Fără dosar penal După discuțiile de zilele trecute,...

Piețe de investiții. Oportunități de explorat în 2024

Piețe de investiții Specialiștii au o serie de...

Kremlinul avertizează compania britanică BAE Systems: Baza din Ucraina ar putea fi o ţintă pentru armata rusă

EconomieKremlinul avertizează compania britanică BAE Systems: Baza din Ucraina ar putea fi o ţintă pentru armata rusă

BAE Systems, cea mai mare companie britanică din domeniul apărării, a anunţat joi că a înfiinţat o unitate în Ucraina şi a semnat acorduri cu guvernul pentru a spori aprovizionarea Kievului cu arme şi echipamente.

Întrebat despre această decizie a BAE Systems, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat: „Bineînţeles, orice facilităţi pentru producerea de arme, mai ales dacă aceste arme trag asupra noastră, devin obiecte de atenţie specială pentru armata noastră”.

Mişcarea companiei britanice nu va influenţa cursul conflictului din Ucraina şi nici nu va contribui la reducerea ostilităţilor, a adăugat el.

BAE a spus că această drecizie de a lucra direct cu Kievul îi poate aduce potenţiali parteneri pentru un plan de a produce în cele din urmă tunuri uşoare de 105 mm în Ucraina şi pentru a înţelege mai bine cerinţele de apărare ale Ucrainei.

BAE a fabricat o mare parte din echipamentele furnizate Ucrainei de Marea Britanie şi de alte guverne.

Marea Britanie este un furnizor cheie în domeniul apărării pentru Ucraina, iar în luna mai a devenit prima ţară care a început să furnizeze Kievului rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune.

În condiţiile în care războiul se prelungeşte şi cererea de arme creşte, companiile occidentale din domeniul apărării au pus în balanţă oportunităţile de a fabrica arme în Ucraina cu posibilele riscuri de securitate, a relatat Reuters în luna iunie.

Citeste si alte articole: