Șoferilor testaţi pozitiv cu aparatul Drager5000 nu li se face dosar penal

Fără dosar penal După discuțiile de zilele trecute,...

Piețe de investiții. Oportunități de explorat în 2024

Piețe de investiții Specialiștii au o serie de...

Criticii contraofensivei ucrainene ”să tacă din gură”, tună Kuleba la Toledo, la o reuniune a miniştrilor de Externe din UE. Întâlnirea lui Erdogam cu Putin ”aproape ultima şansă” a Moscovei de a reveni în pactul cerealelor

EconomieCriticii contraofensivei ucrainene ”să tacă din gură”, tună Kuleba la Toledo, la o reuniune a miniştrilor de Externe din UE. Întâlnirea lui Erdogam cu Putin ”aproape ultima şansă” a...

”Criticarea lentorii contraofensiveei înseamnă scuiparea în faţă a soldatului ucrainean care-şi sacrifică viaţa”, a denunţat Kuleba la oreuniune a miniştrilor de Externe ai Uniunii Europene (UE), la Toledo, în Spania.

”Le sugerez tuturor celor care critică să tacă din gură, să vină în Ucraina şi să încerce să elibereze un centrimetru pătrat ei înşişi”, a tunat el.

Kulebea le-a mulţumit şefilor diplomaţiilor europene pentru susţinerea guvenelor lor.

Ukraine’s Peace Formula is the largest and most ambitious diplomatic undertaking since the creation of post-WWII security architecture.

We are actively working together to fulfil this gargantuan task, which we discussed today in Toledo with EU foreign ministers.

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba)

El a subliniat că Ucraina are în continuare nevoie de muniţie, blindate, rachete cu rază lungă de acţiune şi sisteme de apărare antirachetă.

Ministrul ucrainean a apreciat că viitoarea întâlnire a preşpedintelui rus Vladimir Putin cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan în vederea unei eventuale relansări a Acordului de la Istanbul din iulie 2022 cu privire la exportul cerealelor ucrainene la Marea Neagră este ”aproape ultima şansă” a Moscovei de a reveni în acest pact.

Rusia a pus capăt în iulie acestui acord, prin care Ucraina îşi exporta cerealele, şi ameninţă de atunci să atace nave care pleacă din Ucraina pe Marea Neagră.

Ucraina depinde de-acum de rute terestre şi de un port fluvial, mai puţin adânc, ceea ce-i limitează considerabil volumul exportului de cereale.

Turcia încearcă să relanseze acordul iniţial, cu speranţa de a-l folosi în negocieri de pace mai margi între Kiev şi Moscova.

Citeste si alte articole: