Programul plimbărilor cu vaporașul pe lacul din Parcul IOR a suferit modificări

Primăria Sectorului 3 anunță că programul plimbărilor...

Parcul Liniei din Sectorul 6 trece în Faza II

Pe 8 aprilie, Consiliul General al Municipiului...

Colegiul German „Goethe” e posibil să se extindă, anunță Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat...

Rețele performante de apă și canalizare, realizate cu fonduri europene

Din OrasRețele performante de apă și canalizare, realizate cu fonduri europene

În prezent, Aquatim desfășoară activități intense în diferite zone ale Timișoarei, având ca obiectiv accelerarea ritmului de lucru pentru a finaliza înainte de termenele stabilite, în contextul începerii noului an școlar pe 11 septembrie. Aceste lucrări sunt realizate în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), beneficiind de finanțare europeană, și se concentrează atât pe arterele principale ale orașului, cât și pe alte proiecte cu caracter investițional, respectând programul prestabilit.

Investițiile în cadrul acestui proiect din Timișoara însumează 302.009.870,79 lei (60.401.974,16 EURO), fiind orientate către următoarele domenii:

Proiectarea și construcția unui uscător de nămol, precum și implementarea valorificării energetice a acestuia. Acest proiect este realizat de ASOCIEREA CONSTRUCTIM S.A. – EPPM AG, în valoare de 51.767.642,50 lei, cu un grad de realizare de 22%.
Dezvoltarea sistemului SCADA pentru localitățile Timișoara, Buziaș, Deta, Făget, Jimbolia și Sânnicolau Mare, gestionat de BEESPEED AUTOMATIZARI S.R.L., S.C. DATCOMP S.R.L., S.C. ELSACO ELECTRONIC S.R.L., SC EDI GRUP, având o valoare de contract de 38.192.511,56 lei, cu un grad de realizare de 0%.
Construcția STA Bega Timișoara de către PASSAVANT ENGINEERING SRL, în valoare de 71.941.545,22 lei, cu un grad de realizare de 23%.
Execuția rețelelor de apă și canalizare în zona Timișoara Nord și Timișoara Sud, unde proiectul a fost împărțit în loturi pentru o gestionare eficientă. Aici sunt implicate diverse companii, precum CONSTRUCȚII ERBAȘU S.A., CONS ELECTRIFICAREA INSTAL S.R.L., ROMTIM INSTAL SRL, EUSKADI S.R.L., TUBULAR TEHNO SISTEM SRL și TERMOPRO EDIL S.R.L. Valoarea contractelor pentru aceste rețele este de 140.108.171,51 lei, cu grade de realizare cuprinse între 32% și 66%, în funcție de lot și zonă.
Aquatim are în vedere realizarea acestor investiții pentru a asigura o infrastructură modernă și eficientă în domeniul apei și canalizării în Timișoara, în concordanță cu misiunea și valorile sale, precum și pentru a răspunde nevoilor și așteptărilor clienților săi. Aceste proiecte vor contribui la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor orașului, oferindu-le condiții mai bune de trai și servicii de apă și canalizare de înaltă calitate.

Citeste si alte articole: