Șoferilor testaţi pozitiv cu aparatul Drager5000 nu li se face dosar penal

Fără dosar penal După discuțiile de zilele trecute,...

Piețe de investiții. Oportunități de explorat în 2024

Piețe de investiții Specialiștii au o serie de...

Toyota Motor şi-a suspendat marţi producţia la cele 14 fabrici ale sale din Japonia, din cauza unei defecţiuni; activităţile vor fi reluate miercuri

EconomieToyota Motor şi-a suspendat marţi producţia la cele 14 fabrici ale sale din Japonia, din cauza unei defecţiuni; activităţile vor fi reluate miercuri

Defecţiunea împiedică Toyota să comande componente, iar cauza acesteia este investigată, deşi ”este probabil să nu fie provocată de un atac cibernetic”, a spus un purtător de cuvânt.

Toyota a suspendat activităţile la 12 fabrici de pe piaţa sa de origine, de marţi dimineaţă, şi a adăugat ultimele două fabrici după-amiază, a spus purtătorul de cuvânt.

Nu a fost clar cât de multă producţie se va pierde.

Fabricile reprezintă împreună aproximativ o treime din producţia globală a producătorului auto, au arătat calculele Reuters.

Producţia internă a Toyota a fost în revenire după o serie de reduceri de producţie pe care le-a pus pe seama penuriei de semiconductori.

Producţia a crescut cu 29% în ianuarie-iunie, prima astfel de creştere în doi ani. Producţia sa din Japonia a fost în medie de aproximativ 13.500 de vehicule zilnic în prima jumătate a anului, au arătat calculele Reuters. Aceasta exclude vehiculele de la producătorii auto Daihatsu şi Hino din grup.

Operaţiunile au fost oprite pentru o zi anul trecut, când un furnizor a suferit un atac cibernetic, împiedicând Toyota să comande piese. Toyota şi-a reluat operaţiunile folosind o reţea de rezervă.

Incidentul de marţi are un efect secundar. Firma grupului Toyota Industries a spus că şi-a suspendat parţial operaţiunile la două fabrici de motoare din cauza defecţiunii producătorului auto.

Toyota este un pionier al gestionării inventarului just-in-time, care menţine costurile la un nivel scăzut, dar înseamnă că slăbiciunile lanţului de aprovizionare pun producţia în pericol.

Deşi cauza celei mai recente defecţiuni este neclară, corporaţia din Japonia a fost în alertă în ultimele zile, deoarece companiile şi birourile guvernamentale au raportat cazuri de hărţuire telefonică.

Guvernul a spus că apelurile au fost probabil din China şi au legătură cu eliberarea de către Japonia a apei radioactive tratate din centrala nucleară Fukushima deezafectată în Oceanul Pacific.

 

Citeste si alte articole: