A început Lights On – The Night-Art Festival, la Timișoara

A început festivalul Lights On - The...

Tineri prinși drogați pe străzile din Timișoara 

Tot mai mulți tineri sunt depistați droguri...

Primăria Municipiului Timișoara a câștigat, marți, o finanțare record de 6 milioane de lei de la AFM

Din OrasPrimăria Municipiului Timișoara a câștigat, marți, o finanțare record de 6 milioane de lei de la AFM

Marți, Primăria Municipiului Timișoara a obținut o finanțare uriașă în valoare de 6 milioane de lei de la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Această finanțare va facilita procesul de modernizare a aproape 3.000 de corpuri de iluminat public din oraș, în plus, acestea vor fi dotate cu sisteme de telegestiune.

„Străzi mai sigure pentru timișoreni și reducerea facturii la curent sunt cele două obiective principale pe care le atingem cu acest proiect. Practic, pe 64 de străzi și bulevarde din Timișoara modernizăm întreg iluminatul stradal cu fonduri nerambursabile. E o investiție pe care o vom simți în anii ce vin, pentru că estimăm că factura de curent se va reduce cu peste 70% față de nivelul actual pentru aceste străzi. Avem în pregătire alte două proiecte mari, pentru modernizarea iluminatului public pe încă 92 de străzi și bulevarde din oraș”, a afirmat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Valoarea totală a proiectului de modernizare a iluminatului public din Timișoara, Etapa 1, se ridică la peste 14 milioane de lei, dintre care finanțarea acordată de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) reprezintă 42,6% din suma totală. Prin utilizarea acestor fonduri, împreună cu alocările din bugetul local, se va realiza modernizarea corpului de iluminat public de pe 64 de străzi și bulevarde. Acestea includ următoarele: 1 Decembrie, 20 Decembrie 1989, 3 August 1918, Acad. Alexandru Borza, Amurgului, Andrei Șaguna, Aristide Demetriade (segment Divizia 9 Cavalerie – Avram Imbroane), Aurel Cosma, Budai Deleanu, C.D. Loga, Calea Martirilor (segment Lidia – Arieș), Camil Petrescu, Carol Telbisz, Cicio Pop, Cloșca, Colonel Enescu, Corneliu Coposu, Dacilor, Dâmbovița, Dimitrie Cantemir, Divizia 9 Cavalerie, Dr. Iosif Nemoianu, Dr. Liviu Gabor, Dr. Nicolae Paulescu, Eroilor de la Tisa, Gheorghe Adam, Gheorghe Andrasiu, Gheorghe Lazăr (segment Gheorghe Dima – Cetății), Hector, I. C. Brătianu, Iepurelui, J.H. Pestalozzi, Janos Bolyai, Liviu Rebreanu (segment Calea Șagului – Calea Martirilor), Ludwig van Beethoven, Martin Luther, Martir Leontina Banciu, Michelangelo, Mihai Eminescu, Mihail Kogălniceanu, Miresei, Nikolaus Lenau (parcare), Ovidiu Balea, Panait Istrati, Paris, Patriarh Miron Cristea, Piața I.C. Brătianu, Piatra Craiului, Pod Dacilor, Proclamația de la Timișoara, Piața Badea Cârțan, Rene Brasey, Revoluției 1989, Sfântul Ioan, Silviu Bejan, Simion Bărnuțiu, Splaiul Nistrului – Galațim și parțial Ștefan cel Mare.

De asemenea, a fost amintită introducerea iluminatului public modern în premieră în Parcul Botanic, iar în anul precedent, Primăria Timișoara a reușit să modernizeze iluminatul public de pe Căile Torontalului, Aradului și Sever Bocu. Aceste proiecte au beneficiat de cofinanțare din partea AFM și din fonduri europene, cu o valoare totală de aproximativ 4 milioane de lei.

Citeste si alte articole: