Fondul Veritas Capital a făcut o ofertă de cumpărare a BlackBerry – sursă

EconomieFondul Veritas Capital a făcut o ofertă de cumpărare a BlackBerry – sursă

Acţiunile BlackBerry listate în SUA, care au crescut anterior cu aproximativ 17% ca reacţie la această informaţie, au închis vineri la 5,23 dolari pe unitate, oferind companiei o capitalizare de piaţă de 3,1 miliarde de dolari.

Detaliile ofertei nu au putut fi aflate. Veritas şi Blackberry nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters de comentarii.

Veritas a făcut o ofertă pentru întreaga companie, a spus sursa, adăugând că BlackBerry este în discuţii şi cu alţi potenţiali cumpărători.

BlackBerry a declarat în mai că va lua în considerare opţiuni strategice pentru portofoliul său de afaceri, care ar putea include posibila separare a uneia sau mai multor afaceri.

Fondată în 1984, compania produce în prezent software pentru maşini şi securitate cibernetică. A devenit popular pentru smartphone-urile sale omniprezente de afaceri, folosite de directori, politicieni şi legiuni de fani la începutul anilor 2000.

Compania a renunţat la afacerea cu smartphone-uri anul trecut şi de atunci a încercat să-şi vândă brevetele vechi legate de dispozitivele sale mobile.

În mai, BlackBerry a declarat că va continua vânzarea anunţată anterior a brevetelor legate de dispozitivele sale mobile către Malikie Innovations Limited, pentru până la 900 de milioane de dolari.

O înţelegere anterioară de vânzare a acestor brevete către Catapult IP Innovations Inc pentru 600 de milioane de dolari a eşuat, deoarece a durat mai mult decât de obicei pentru a se încheia.

În 2016, BlackBerry a declarat că nu va mai produce smartphone-urile sale clasice. De atunci, firma a încercat să se refacă ca furnizor de software de ultimă generaţie.

BlackBerry operează două afaceri principale – una axată pe software de securitate cibernetică, în timp ce cealaltă produce produse ”Internet-of-Things”.

Veritas Capital este un investitor în tehnologie care cumpără şi investeşte în primul rând în companii care furnizează instrumente şi servicii axate pe guvern.

Morgan Stanley şi Perella Weinberg Partners acţionează drept consilieri financiari ai BlackBerry pentru revizuirea strategică.

Bloomberg News a scris vineri discuţiile dintre Veritas şi BlackBerry.

 

Citeste si alte articole: