Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

SpaceX și NASA trimit un echipaj pe ISS. Echipajul este pregătit

ExterneSpaceX și NASA trimit un echipaj pe ISS. Echipajul este pregătit

SpaceX și NASA trimit un echipaj internațional pe ISS. Cvartetul multinațional deja a decolat de la Cape Canaveral. Echipajul este condus de Jasmin Moghbel.

SpaceX și NASA trimit un echipaj internațional pe ISS. Echipajul este condus de Jasmin Moghbeli, născută în Germania. Misiunea va dura aproximativ șase luni. La bordul navei spațiale Dragon se află patru astronauți. Ei vor merge spre Stația Spațială Internațională (ISS).

„Suntem o echipă unită cu o misiune comună”, a spus Jasmin Moghbeli, de la NASA. Pilot de marină de meserie, Moghbeli a declarat că alcătuirea echipajului său ilustrează „ce putem face atunci când lucrăm împreună în armonie”.

În misiunea de șase luni a fost trimis și Andreas Mogensen, de la Agenția Spațială Europeană (ESA), care este din Danemarca. Și Satoshi Furukawa din Japonia și Konstantin Borisov din Rusia sunt alături de el.

NASA insistă ca doi sau trei membri ai echipajului să provină din rândurile sale. Cu toate astea, echipajul din această misiune este mixt.

SpaceX

„Pentru a explora spațiul, trebuie să o facem împreună”, a declarat directorul general al ESA, Josef Aschbacher, cu câteva minute înainte de lansare. „Spațiul este cu adevărat global, iar cooperarea internațională este esențială”.

Prima călătorie în spațiu a astronauților NASA

Borisov și Moghbeli sunt la prima prima lor călătorie în spațiu. Morgensen și Furukawa au mai fost pe ISS.

Borisov, la fel ca Moghbeli, va face prima sa călătorie în spațiu, în timp ce Morgensen și Furukawa au mai fost amândoi pe ISS. Unul dintre bonusurile de a face parte dintr-un echipaj internațional este mâncarea oferită. Astronauții primesc tocană persană, macrou japonez și ciocolată daneză, potrivit DW.

Aceasta este cea de-a şaptea misiune regulată de rotaţie a echipajului operată de SpaceX pentru NASA. Echipajul va colecta probe din exteriorul capsulei pentru a vedea dacă aceasta eliberează microorganisme în spaţiu prin sistemul său de aerare. La câteva zile după sosirea Crew-7, echipajul misiunii Crew-6 va părăsi staţia pentru a se întoarce pe Pământ.

Staţia a început să fie construită în 1998 şi este locuită fără întrerupere de un echipaj internaţional din 2001.

Citeste si alte articole: